Ο Λουκάκου σκόραρε για 12ο διαδοχικό ματς στο Europa League, σε ένα σερί που «τρέχει» από το 2015!

Ρομέλου Λουκάκου

i

©glomex

Ο Λουκάκου σκόραρε για 12ο διαδοχικό ματς στο Europa League, σε ένα σερί που «τρέχει» από το 2015!

Κώστας Τσιακλής 15:41 - 22.09.2023

Ο Ρομέλου Λουκάκου πέτυχε γκολ για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι στο Europa League και είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει κάτι τέτοιο στη διοργάνωση.

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa League. Ο Ρομέλου Λουκάκου βρήκε ξανά δίχτυα με τη νέα του ομάδα και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί σκοραρίσματος που τρέχει στη διοργάνωση. 

Οι «τζιαλορόσι» λοιπόν άρχισαν το ταξίδι τους στο φετινό Europa League στη Μολδαβία, εκεί όπου αντιμετώπισαν την Σέριφ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δυσκολεύτηκε όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 1-2 και να ανέβει στην κορυφή του ομίλου μαζί με τη Σλάβια Πράγας που νίκησε με 0-2 τη Σερβέτ.

Λυτρωτής για τη Ρόμα ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου που πέτυχε το δεύτερο και όπως αποδείχθηκε νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Κάπως έτσι ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε γκολ για 12ο σερί παιχνίδι στο Europa League και είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο σερί σκοραρίσματος στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το σερί τρέχει από το 2015! 

Τότε ο Λουκάκου αγωνιζόταν με τη φανέλα της Έβερτον και βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην 5η αγωνιστική των ομίλων, στη νίκη με 0-2 επί της Βόλφσμπουργκ. Ο 30χρονος σκόραρε και πέντε γκολ στη φάση των «32», στις δύο νίκες επί της Γιούνγκ Μπόις με 1-4 και 3-1 αντίστοιχα. Στους «16» οι «toffees» αποκλείστηκαν ωστόσο ο Λουκάκου σκόραρε και στα δύο παιχνίδια, ανεβάζοντας το σερί του στα πέντε ματς (οκτώ τέρματα).

Οι επόμενες του παρουσίες στη διοργάνωση ήρθαν με την Ίντερ το 2020. Στους «32» ο Λουκάκου σημείωσε γκολ στις δύο νίκες επί της Λουντογκόρετς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση. Ακολούθως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα παιχνίδια διεξήχθησαν καλοκαίρι και ήταν μονά. Ο Βέλγος πέτυχε γκολ στους «16» με τη Χετάφε, στα προημιτελικά με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και στα ημιτελικά με τη Σαχτάρ (δύο τέρματα) και συνέβαλε στα μέγιστα ώστε να φτάσει στον τελικό η Ίντερ. Εκεί ο Λουκάκου σκόραρε ξανά όμως νικήτρια αναδείχθηκε η Σεβίλλη με σκορ 3-2.

Με το σερί του να είναι στα 11 παιχνίδια, ο Λουκάκου επέστρεψε στη διοργάνωση με τη Ρόμα και πέτυχε το 16ο διαδοχικό του γκολ επεκτείνοντας την τρομερή επίδοση του στις 12 αναμετρήσεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο 30χρονος άσος βρει δίχτυα και στον εντός έδρας αγώνα με τη Σερβέτ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.