Η Λούτον ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπάρκλεϊ

Ο Ρος Μπάρκλεϊ

i

©printscreen

Η Λούτον ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπάρκλεϊ

Ιάσονας Τσίλης 12:30 - 10.08.2023

Τη σημαντικότερη μεταγραφή της ως τώρα, ανακοίνωσε η Λούτον, αποκτώντας τον Ρος Μπάρκλεϊ απ' τη Νις.

Στην Premier League θα επιστρέψει ο Ρος Μπάρκλεϊ μετά από ένα χρόνο απουσίας. Αυτή τη φορά θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Λούτον καθώς η νεοφώτιστη ομάδα τον απέκτησε ως ελεύθερο από τη Νις. Ο Άγγλος αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας και θα προσπαθήσει να ηγηθεί της προσπάθειας της για παραμονή στην κατηγορία.

Ο 29χρονος μέσος, αγωνίστηκε την περσινή χρονιά στη Γαλλία, για λογαριασμό της Νις, συμμετέχοντας σε 27 παιχνίδια και βρίσκοντας δίχτυα τέσσερις φορές. Ο Μπάρκλεϊ, έγινε γνωστός απ' την παρουσία του στην Έβερτον, της οποίας ήταν παίκτης για οκτώ χρόνια με 21 γκολ σε 150 αναμετρήσεις.

Τον Ιανουάριο του 2018, η Τσέλσι αποφάσισε να δώσει 25 εκατομμύρια στην ομάδα του Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει. Αυτό έγινε μετά από τις τέσσερις πολύ καλές χρονιές που είχε με τα «ζαχαρωτά», όπου ήταν βασικό στέλεχος στην ομάδα, 

Η μεταγραφή ήταν έτοιμη να ολοκληρωθεί απ' το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως ναυάγησε καθώς ο ποδοσφαιριστής υπέφερε από έναν σοβαρό μακροχρόνιο τραυματισμό και ήθελε να εξετάσει εκ νέου τις επιλογές του.

Μερικές μέρες μετά την ολοκλήρωσή της, η μεταγραφή παραπέμφθηκε στην αστυνομία του Μέρσεϊσάιντ από τον δήμαρχο του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον, για να διερευνήσει την πιθανότητα απάτης στη συναλλαγή. Εν τέλει δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό.

Στο Λονδίνο, ο Ρος Μπάρκλεϊ είχε δύο «γεμάτες» σεζόν και κατέκτησε στη μία απ' αυτές το Europa League, ενώ τον Αύγουστο του 2022 αφέθηκε ελεύθερος από την Τσέλσι, με την απόδοση του να έχει πτωτική πορεία τα τελευταία του χρόνια στην ομάδα.

Τα νυχτοπερπατήματα και η περιπέτεια της Μυκόνου

Ο διεθνής Άγγλος δεν αποτελεί και... υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και κατά καιρούς έχει δώσει δικαιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό τον Αύγουστο του 2020, όταν και τον είχαν απαθανατίσει οι κάμερες στη Μύκονο κατά τη διάρκεια των διακοπών του, όπου βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ήταν υποβασταζόμενος από δύο φίλους του.

Πλέον, επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή με τη φανέλα της Λούτον και να τη βοηθήσει όσο μπορεί στη μάχη που θα δώσει για να μείνει στην Premier League. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω εργασιών στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ», ενδέχεται η Λούτον να μην μπορέσει να αγωνιστεί εντός έδρας στα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν.