Εμφυτεύσιμος απινιδωτής στον Λόκιερ που κατέρρευσε στο γήπεδο (vid)

Τομ Λόκιερ

i

©Photo by Warren Little/Getty Images/Ideal Images

Εμφυτεύσιμος απινιδωτής στον Λόκιερ που κατέρρευσε στο γήπεδο (vid)

Κώστας Τόπας 14:18 - 21.12.2023

Ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ, μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μπόρνμουθ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού πρώτα του τοποθετήθηκε εμφυτεύσιμος απινιδωτής.

Το περασμένο Σάββατο (16/12) ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ υπέστη καρδιακή ανακοπή στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Μπόρνμουθ. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Ουαλός σέντερ μπακ ανταποκρίθηκε μετά την μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. 

Αυτό ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που σχετίζεται με την καρδιά φέτος για τον Λόκιερ, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας νίκης στις 27 Μαΐου του 2023, εναντίον της Κόβεντρι στο «Γουέμπλεϊ» και πέρασε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο για μία κολπική μαρμαρυγή.

Σήμερα, ο Τομ Λόκιερ βρίσκεται στο σπίτι του, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Μάλιστα, στον αρχηγό της Λούτον τοποθετήθηκε συσκευή ICD (εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής) για να αποτρέψει την επανάληψη του περιστατικού του περασμένου Σαββάτου.

Η συμβουλή του Έρικσεν στον Λόκιερ μετά την καρδιακή ανακοπή: «Ακουσε τους γιατρούς»
PREMIER LEAGUE

11:29 - 19.12.2023

Η συμβουλή του Έρικσεν στον Λόκιερ μετά την καρδιακή ανακοπή: «Ακουσε τους γιατρούς»

Αφού πέρασε την ίδια εμπειρία με τον αρχηγό της Λούτον, ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε τη δική του συμβουλή στον Λόκιερ, λέγοντας του χαρακτηριστικά πως πρέπει να ακούσει τους γιατρούς για τη συνέχεια της καριέρας του.

Τώρα βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης στο σπίτι του, αλλά ακόμα κανείς δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψει στα γήπεδα.