Λουτσέσκου: «Αδικία για τον Οζντόεφ, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα»

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©intime

Λουτσέσκου: «Αδικία για τον Οζντόεφ, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα»

Sportal newsroom 21:25 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 23.08.2023

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Χαρτς αναφέρθηκε στο ζήτημα του Οζντόεφ, ενώ για το παιχνίδι υποστήριξε πως πρέπει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Χαρτς για τα playoffs του Conference League, αναφέρθηκε στο θέμα του Οζντόεφ, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια για τον Νάρεϊ. Τόνισε μάλιστα τις διαφορές που υπάρχουν στη νοοτροπία της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν. 

Για το ζήτημα του Οζντόεφ κι αν συσπειρώνει τον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι ένα τεράστια αδικία να μην τον έχουμε εδώ λόγω βίζα. Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που το αποφάσισαν αυτό. Δεν θέλω να μπω σε αυτό το θέμα. Συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κι ό,τι κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Η σχέση των παικτών μεταξύ τους αλλά και με μένα ισχυροποιείται από τις συνεχείς προπονήσεις. Μιλήσαμε πολύ για τη νοοτροπία που πρέπει να έχουμε αυτήν τη σεζόν. Τα αποτελέσματα που πήραμε μέχρι στιγμής μας έκαναν αισθανθούμε αυτοπεποίθηση. Στο ποδόσφαιρο η καθημερινή δουλειά μπορεί να επηρεάσει, όχι ένα μεμονωμένο πράγμα»

Για το αν το ομαδικό πνεύμα είναι πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι: «Σίγουρα, για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το μέρος της ομάδας που έμεινε και τώρα είναι καλύτερο στη συμπεριφορά, στις απαιτήσεις, στη χημεία μεταξύ των παικτών, που είναι διαφορετική. Το δεύτερο είναι οι παίκτες που ήρθαν, όπως ο Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα, ο Αλί Σαμάτα, ο Οζντόεφ, που έχουν διαφορετική προσωπικότητα. Πάντα έλεγα στο παρελθόν, ειδικά πέρυσι, ότι χρειαζόμαστε προσωπικότητες. Αυτοί οι παίκτες ήρθαν σε ένα σύνολο και δεν έχει σημασία αν είναι εδώ όλοι τους. Η κατάσταση άλλαξε. Διασπείραμε προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Η αλλαγή νοοτροπίας προέκυψε και από τη συμπεριφορά κάποιων παικτών όπως ο Τόμας Μουργκ, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ακόμα και ο Βιεϊρίνια που έχει διαφορετική προσέγγιση φέτος. Υπάρχουν κι οι νεαροί παίκτες που πήραν εμπειρία μιας σεζόν όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Από όλους βλέπουμε βελτίωση, ειδικά στο θέμα της προσωπικότητας»

Για τις απουσίες Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα: «Ο Φιλίπε Σοάρες δνε είναι εδώ και ο Σαμάτα τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν θα παίξει αύριο κι ελπίζω να τον έχουμε στο επόμενο. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα πρέπει να βρει άμεσα τρόπο να μπει στο γήπεδο, με φουλ αυτοπεποίθηση και μαχητικό πνεύμα. Ξέρουμε και δεν μένουμε στην ανάλυση του ποιος λείπει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε και να δώσουμε τα πάντα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε. 

Μερικές φορές σε τέτοια κατάσταση αλλάζουν υπέρ μας τα δεδομένα, επειδή υπάρχουν παίκτες που έχουν ευκαιρία να παίξουν και δίνουν παραπάνω από όσα μπορούν, για να δείξουν ότι πρέπει να είναι μέρος της ομάδας».

Για το αν έχει ξεχωρίσει παίκτες της Χαρτς: «Δεν μπορώ να μιλήσω για παίκτες, μπορώ να μιλήσω γενικά για την ομάδα. Έχει σωστή νοοτροπία και είναι διαφορετική από τη Χάιντουκ. Είναι ομάδα που είναι έτοιμη να παλέψει, που έχει πολύ άμεσο παιχνίδι με δεύτερες μπάλες και πολλές επαφές, η οποία τώρα πηγαίνει στα πλάγια και στη συνέχεια κάνει σέντρες. Κάθε στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις και να είσαι συγκεντρωμένος. Πρέπει να προκαλέσουμε μεγάλα προβλήματα στη Χαρτς»

Για το αν επηρεάζει τη διαχείριση του παίκτη τα μεταγραφικά σενάρια για τον Καλέντ Νάρεϊ: «Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτό το κομμάτι. Στόχος είναι αύριο, οι παίκτες που είναι εδώ, να είναι έτοιμοι για το ματς. Αυτές είναι ιστορίες που δύσκολα τις διαχειρίζεσαι ή τις σταματάς. Είναι περίοδος Αυγούστου, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλους. Υπάρχει ένα παιχνίδι αύριο κι έχουμε το σύνολο που πρέπει να είναι έτοιμο για να παλέψει».

Για τη φυσική κατάσταση της Χαρτς κι αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να τρέξουν παραπάνω: «Πάντα πρέπει να τρέχουμε πολύ στον αγωνιστικό χώρο, να δίνουμε κάτι παραπάνω, να παλεύουμε, να είμαστε έξυπνοι, να δίνουμε το 150%, επειδή έχουμε αυτήν την ποιότητα. Με κατάλληλη νοοτροπία να πάμε και να τρέξουμε παραπάνω».