Λυών: Κάνει δικό της τον Μάτιτς μέχρι το 2026

Λυών: Κάνει δικό της τον Μάτιτς μέχρι το 2026

Η κόντρα ανάμεσα στον Νεμάνια Μάτιτς και την Ρεν έλαβε τέλος, καθώς ο Σέρβος μετακομίζει στη Λυών μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Σημαντική ενίσχυση για την Λυών με την προσθήκη του πολύπειρου Νεμάνια Μάτιτς.

Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο και ειδικό στο κομμάτι των μεταγραφών Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Λυών έφτασε σε συμφωνία με τη Ρεν έναντι ενός ποσού κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 35χρονου Σέρβου μέσου, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Αναφέρει επίσης πως την Παρασκευή (26/1), ο Σέρβος θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση του Μάτιτς στη Λυών έπαιξε το άσχημο κλίμα ανάμεσα στον Σέρβο και την Ρεν το τελευταίο διάστημα. Ο Σέρβος χαφ, πιέζει εδώ και καιρό για τη μεταγραφή του στη Λυών και έχει έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με την τωρινή ομάδα του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η Ρεν, ο παίκτης δεν «δίνει το παρών» στις τελευταίες προπονήσεις και ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ομάδας. Η απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κρίθηκε ως ακατανόητη από τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία τον είχε καλέσει σε απολογία.

Στην ανακοίνωσή της, η Ρεν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο μέσος της ομάδας, Νεμάνια Μάτιτς, δεν έχει εμφανιστεί στις τελευταίες προπονήσεις. Αυτή η συμπεριφορά είναι τελείως ακατανόητη για έναν παίκτη με τη δική του εμπειρία, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025. Έχοντας υπόψιν πάντα την ευημερία των ποδοσφαιριστών, ο σύλλογος ενημερώνει πως όλες οι διαδικασίες γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Η Ρεν προσπαθεί πάντα να προετοιμάσει τις καλύτερες συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές της, ώστε να μπορούν να αποδώσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αναμένουμε τις εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα μέτρα που θα χρειαστούν για να προστατέψουμε το σύλλογο».