Η Λυών «ψάχνεται» για την επιστροφή-βόμβα του Μπενζεμά

Καρίμ Μπενζεμά

i

© PrtScr

Η Λυών «ψάχνεται» για την επιστροφή-βόμβα του Μπενζεμά

Στέλιος Βαρδάκης • 14:02 - 23.01.2024

Την πιθανότητα της μεταγραφικής «βόμβας» με τον Καρίμ Μπενζεμά φαίνεται να γλυκοκοιτάζουν στην Λυών, που θέλει να φέρει πίσω τον Γάλλο αστέρα, ο οποίος επιθυμεί να φύγει από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Καρίμ Μπενζεμά εξετάζει τις επιλογές του και την πιθανότητα να φύγει από τη Σαουδική Αραβία. Οι σχέσεις του με την Αλ Ιτιχάντ δεν είναι οι καλύτερες αυτή τη περίοδο, με τον ίδιο να καθυστερεί να επιστρέψει στην προετοιμασία της ομάδας για 10 μέρες χωρίς να ενημερώσει. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της ομάδας προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Πάντως, η επιστροφή στην Ευρώπη μόνο εύκολη δεν είναι για τον πρώην επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2026.

Το όνομά του έχει ήδη συνδεθεί με την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αισίως προστέθηκε και η Λυών στις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έγκυρο Μέσο The Athletic η Λυών εξετάζει την πιθανότητα να κινηθεί για την απόκτηση του πρώην διεθνή Γάλλου και να τον φέρει πίσω στην ομάδα. Ο γαλλικός σύλλογος βέβαια, δεν έχει τους οικονομικούς πόρους για να πραγματοποιήσει μία τέτοια μεταγραφή, ωστόσο ποντάρει στην αγάπη του Μπενζεμά για την ομάδα και τις καλές σχέσεις που έχουν κρατήσει μαζί του.

Ο Μπενζεμά είναι παιδί γέννημα-θρέμμα της Λυών καθώς βρισκόταν στις ακαδημίες του συλλόγου και στην συνέχεια στην πρώτη ομάδα από την οποία αποχώρησε το 2009 για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με την Λυών κατέγραψε 148 εμφανίσεις με 66 γκολ και 27 ασίστ. Τη φετινή χρονιά στη Σαουδική Αραβία έχει 12 γκολ και 5 ασίστ σε 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η γαλλική ομάδα τη φετινή σεζόν έχει αλλάξει ήδη τρεις προπονητές και βρίσκεται στην 16η θέση του πρωταθλήματος (που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής) αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού.