Επανάσταση στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγινε η πρώτη ομάδα που απαίτησε την κατάργηση του VAR

VAR

i

©Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Επανάσταση στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγινε η πρώτη ομάδα που απαίτησε την κατάργηση του VAR

Κώστας Τόπας 11:57 - 19.01.2024

Το VAR φαίνεται να είναι ο κοινός εχθρός όλων, αλλά μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα έχει κάνει μια σοβαρή κίνηση για να προσπαθήσει να αφαιρέσει το σύστημα από το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Μια κορυφαία ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έστειλε επιστολή στους αρχηγούς ζητώντας την κατάργηση του VAR, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα στη Γαλλία αναφέρουν ότι η ομάδα της Ligue 1, η Μπρεστ, έχει γίνει τόσο εξαγριωμένη και ανυπόμονη με το σύστημα, που έχει γράψει μια επιστολή στα διοικητικά όργανα του αθλήματος. Ο τεχνικός της, Έρικ Ρόι κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εκρηκτική δήλωση καταδικάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έχει εφαρμοστεί.

Η Μπρεστ είναι αυτή τη στιγμή τρίτη στον πίνακα και διανύει μια εκπληκτική περίοδο φόρμας που είναι αήττητη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της. Ωστόσο, δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τις περιπτώσεις που πιστεύουν ότι το VAR λειτούργησε εναντίον τους.

Οι αναφορές από την «'Equipe» καταλαβαίνουν ότι οι ιθύνοντες της Μπρεστ δημοσίευσαν επιστολή στους διοργανωτές της Ligue 1, ζητώντας την αφαίρεση του VAR από το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των μελών της LFP (Ligue de Football Professionel) που θα συζητήσουν το αίτημά τους.

Η επιστολή πιστεύεται ότι έχει επίσης την υποστήριξη του προέδρου του συλλόγου. Ο θυμός τους προέρχεται από την ήττα τους από τη Μονακό τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά την ήττα τους, ο προπονητής ανέφερε ότι: «Το ποδόσφαιρο μου πονάει... Λίγες μέρες μετά τον αγώνα μας στο Μονακό και προσπαθώντας να αποκτήσω κάποια προοπτική και προοπτική, ακόμα δεν μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω το αίσθημα αδικίας και η ακατανοησία που μας οδηγεί.

Σήμερα, η τεχνολογία ασκεί μεγάλη πίεση στους διαιτητές. Από εδώ και πέρα, οι αγώνες διαχειρίζονται με VAR το οποίο μπορεί, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, να επηρεάσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Παραμένει στα ίδια προβλήματα ερμηνείας και υποκειμενικότητας όπως πριν».