Επος από τον 20χρονο Ντουμπιά της Μπρεστ: Πέτυχε καρέ τερμάτων μέσα σε επτά λεπτά! (vids)

Ντουμπιά

i

Stade Brestois 29

Επος από τον 20χρονο Ντουμπιά της Μπρεστ: Πέτυχε καρέ τερμάτων μέσα σε επτά λεπτά! (vids)

Κώστας Τόπας 11:02 - 21.12.2023

Ο 20χρονος Καμορί Ντουμπιά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπρεστ κόντρα στη Λοριάν, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του σκοράροντας τέσσερις φορές μέσα σε επτά λεπτά!

Μετά από μια τέτοια εμφάνιση, το τηλέφωνο του ατζέντη του μπορεί να χτυπά καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, στο δεύτερο ξεκίνημά του ως βασικός αυτή τη σεζόν, ο Καμορί Ντουμπιά έκανε μια εντελώς τρελή εμφάνιση. Ήταν αυτός που σημείωσε τα τέσσερα γκολ στη νίκη της Μπρεστ επί της Λοριάν (4-0) το βράδυ της Τετάρτης (20/12).

Ένα καρέ τερμάτων που επιτεύχθηκε σε μόλις 25 λεπτά κατά το πρώτο ημίχρονο. Το σόου του ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο στο 22ο με ένα αξιόλογο δεξί βολέ. Συνεχίστηκε στο 25' με κοντινό πλασέ, έπειτα ήρθε το χατ-τρικ με προβολή για να πετύχει το τέταρτο γκολ στην αναμέτρηση λίγο  πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με το παρατσούκλι «σβούρα»

Όπως σημειώνει η Opta, έγινε ο δεύτερος παίκτης που σημείωσε καρέ τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα της Ligue 1 τα τελευταία 60 χρόνια, μετά τον Έντινσον Καβάνι τον Σεπτέμβριο του 2016 με την Παρί εναντίον της Καέν. Ο Καμορί Ντουμπιά αγωνίζεται αυτή τη σεζόν με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεμς, χωρίς οψιόν αγοράς. Σε μια ομάδα που δεν σταματά να εκπλήσσει, και που θα περάσει τις γιορτές στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ο Ντουμπιά έμαθε να ξεκινάει από τον πάγκο. Για να δείξει καλύτερα την εκρηκτικότητά του στα τελευταία είκοσι ή τριάντα λεπτά ενός παιχνιδιού. Κόντρα στη Ρεμς. Αυτή τη φορά και στον αγώνα κόντρα στη Λοριάν, ο Έρικ Ρόι αποφάσισε να ποντάρει από την αρχή σε αυτόν τον διεθνή από το Μάλι με ύψος 1.70μ..

«Σε ένα σύστημα τριών μέσων, μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις μπροστά από τον φρουρό, ή σε ένα διπλό πίβοτ, να είναι ο παίκτης που παίζει παραπάνω», εμπιστεύτηκε ο προπονητής του κατά την παρουσίασή του τον Σεπτέμβριο. Το παρατσούκλι του είναι «Spinning Top» δηλαδή «σβούρα», οπότε αυτό «σημαίνει ότι πηγαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις», σύμφωνα με τον προπονητή του..

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λοριάν, ο 20χρονος μέσος δεν μπόρεσε να κρύψει το χαμόγελό του γι' αυτή τη σπουδαία εμφάνιση λέγοντας χαρακτηριστικά στην κάμερα: «Είμαι χαρούμενος, πολύ χαρούμενος».