Μακουτά: Στον Άρη δεν… ακούμπησε, σήμερα κοστίζει 3εκ!
i

©intime

Μακουτά: Στον Άρη δεν… ακούμπησε, σήμερα κοστίζει 3εκ!

Αλέξης Σαββόπουλος 10:20 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 22.06.2023

Ο 25χρονος σήμερα διεθνής Κονγκολέζος αμυντικός μέσος που είχε ένα σύντομο και αδιάφορο πέρασμα από τον Άρη τον Γενάρη του 2017, βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων της Ligue 1 που προσφέρουν 3εκ στη Μποαβίστα για να τον αποκτήσουν.

Τον Γκάιους Μακουτά ελάχιστοι τον θυμούνται από το πέρασμά του από την Ελλάδα. Ακόμη και στους φίλους του Άρη, ο Κονγκολέζος αμυντικός μέσος που είχε αγωνιστεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17, αποτελεί μια αχνή ανάμνηση αφού στο σύντομο διάστημα που πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης, ουσιαστικά δεν… ακούμπησε. 

Αρχικά ήρθε με τη μορφή της δοκιμής κι έπεισε τον Νίκο Αναστόπουλο υπογράφοντας συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν που ο Άρης θυμίζουμε αγωνιζόταν στη Football League.

Αγωνίστηκε έξι όλα κι όλα παιχνίδια, κάνοντας δυο ματς βασικός και τέσσερα ως αλλαγή υπό τις οδηγίες κυρίως του Νίκου Κοστένογλου και αποχώρησε το καλοκαίρι. Εκτοτε ο Μακουτά είχε μόνο ανοδική πορεία. Μετακόμισε στην Πορτογαλία σε Κοβιλιά και Μπράγκα και τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Μποαβίστα. Φέτος μέτρησε 37 παιχνίδια, δυο γκολ και επτά ασιστ, ενώ είναι και 14 φορές διεθνής με την Εθνική Κονγκό. Δημοσιεύματα στη Γαλλία μάλιστα τον θέλουν να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο των Ρεν και Στρασμπούρ με το ύψος της μεταγραφής, εφόσον υλοποιηθεί να φτάνει τα 3εκ ευρώ…