Μαξίμοβιτς: «Ήρθα στην κατάλληλη ομάδα για να κατακτήσω τίτλους»

Νεμάνια Μαξίμοβιτς

i

www.pao.gr

Μαξίμοβιτς: «Ήρθα στην κατάλληλη ομάδα για να κατακτήσω τίτλους»

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:13 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 21.03.2024

O Νεμάνια Μαξίμοβιτς παραχώρησε τις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και αποκάλυψε τον λόγο που δέχτηκε να έρθει στην Αθήνα.

Το μυστικό της επιλογής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του. Ο Σέρβος αμυντικός χαφ αποκάλυψε ότι αποδέχτηκε την πρόταση του Τριφυλλιού, για να κερδίσει τίτλους και να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαξίμοβιτς στο επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο Youtube…

-Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έχοντας αποφασίσει ότι θα φύγεις από τη Χετάφε, είχε άλλες προτάσεις, πέραν αυτής του Παναθηναϊκού;

«Ναι, είχα και άλλες επιλογές. Όμως, θεώρησα ότι το καλύτερο για μένα, την οικογένεια μου, για τη δεδομένη στιγμή της καριέρας μου και της ζωής μου, ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή, η καλύτερη πόλη και η καλύτερη χώρα για να ζεις. Τώρα είμαι έτοιμος για να κερδίσω τίτλους, να παίξω στα ευρωπαϊκά κύπελλα και νομίζω ότι αυτός ο σύλλογος είναι ο κατάλληλος για μένα».

-Μίλησες με κάποιους ποδοσφαιριστές που γνωρίζεις, για να συλλέξεις πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, φυσικά, μίλησε με αρκετούς που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στον σύλλογο. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα. Μίλησα με τον Τζούρισιτς, με τον Μλαντένοβιτς και μετά από αυτή τη συζήτηση, ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι θέλω να αγωνιστώ εδώ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους και να παίξει στην Ευρώπη».

-Τι γνωρίζεις για τον Παναθηναϊκό;

«Ξέρω πολλά, γιατί οι Σέρβοι και οι Έλληνες είναι σαν αδερφικοί λαοί. Έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια, ξέρω ότι η ομάδα έχει αρκετά χρόνια να στεφθεί πρωταθλήτρια. Είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες και ασφαλώς τις ευρωπαϊκές πρωτοκλασάτες όπως ο Παναθηναϊκός, να κερδίζουν τίτλους. Ελπίζω ότι θα φέρουμε πολλά τρόπαια. Επίσης, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τίτλους και φέτος. Για μένα, το πιο σημαντικό στην τριετία που θα βρίσκομαι εδώ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η συμμετοχή στο Champions League με αυτό τον φανταστικό σύλλογο και αυτό τον εκπληκτικό κόσμο».

-Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου αγωνιστικά;

«Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού μου, είναι ότι προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Δίνω το 200% των δυνάμεων μου σε κάθε 90λεπτο. Κάποιες φορές θα παίξω καλά, κάποιες θα είναι αρνητικός, αλλά πάντα δίνω το μάξιμουμ. Προσπαθώ να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να γίνονται καλύτεροι παίκτες και να προσφέρω γενικά ότι χρειάζεται η ομάδα».

-Ποιο ήταν το σημείο-κλειδί στις συζητήσεις σου με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού;

«Όπως είπα και πριν, το σημείο-κλειδί είναι ότι πρόκειται για μεγάλη ομάδα, που έχει χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα και υπάρχει ένα καλό πλάνο. Ο αθλητικός διευθυντής και γενικά η διοίκηση, κάνουν τα πάντα και προετοιμάζουν τα πάντα για να κερδίσουν τίτλους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι μου παρουσίασαν όχι μόνο το πλάνο της επόμενης σεζόν, αλλά το σχέδιο των επόμενων τριών ετών, κάτι εξαιρετικά σπουδαίο για κάθε ποδοσφαιριστή».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δίνω καθημερινά, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω να κατακτήσουμε τίτλους. Να παίξουμε στην Ευρώπη και να περάσουμε τρία φανταστικά χρόνια».