Η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του κόσμου τον Ιανουάριο έγινε από Έλληνα!

Ορέλ Μανγκαλά

i

© PrtScr

Η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του κόσμου τον Ιανουάριο έγινε από Έλληνα!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:45 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 02.02.2024

Η μεταγραφή του Ορέλ Μανγκαλά στη Λυών αποτέλεσε... ιστορική και είχε ελληνικό «άρωμα».

Στο φινάλε της φετινής μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη, η Λυών ήρθε σε συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ κι έκανε δικό της τον Ορέλ Μανγκαλά. Η μετακίνηση του Βέλγου μέσου στη Γαλλία αποτέλεσε το δεύτερο πιο ακριβό deal του Ιανουαρίου, πίσω μόνο από την αγορά του 18χρονου Βραζιλιάνου Βίτορ Ρόκε από την Μπαρτσελόνα

Εκτός από... ιστορική, η μεταγραφή του Μανγκαλά είχε και ελληνικό «άρωμα», καθώς ο ατζέντης Παναγιώτης Γαλαριώτης ήταν αυτός που διεκπεραίωσε το deal των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ότι αφορά τη συμφωνία, η Λυών ανακοίνωσε την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ έως το φινάλε της σεζόν. 

Η γαλλική ομάδα θα χρειαστεί να καταβάλλει στη Φόρεστ το ποσό των 11,7 εκατομμυρίων ευρώ ως ενοίκιο, ενώ επίσης συμπεριελήφθη και υποχρεωτική οψιόν αγοράς, ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο deal, το οποίο ηγήθηκε ο Έλληνας ατζέντης, κατέχει πολλά ρεκόρ κι ένα από αυτά αφορά την ακριβότερη αγορά της ιστορίας του γαλλικού συλλόγου και τη δεύτερη πιο κερδοφόρα πώληση στην ιστορία της Νότιγχαμ μετά από εκείνη του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ.

Η Γουέστ Χαμ καθυστέρησε να στείλει τα έγγραφα και χάλασε την μεταγραφή του Μπενραχμά στη Λυών
LIGUE 1

10:39 - 02.02.2024

Η Γουέστ Χαμ καθυστέρησε να στείλει τα έγγραφα και χάλασε την μεταγραφή του Μπενραχμά στη Λυών

Εξαλλη με την Γουέστ Χαμ είναι η Λυών για την κατάρρευση της μεταγραφής του Σαΐντ Μπενραχμά, με τους Λιονέ να ρίχνουν την ευθύνη στα «σφυριά» και να καταφεύγουν στη FIFA για την απόκτηση του Αλγερινού εξτρέμ.

Να θυμίσουμε πως η Νότιγχαμ είχε κάνει δικό της τον 25χρονο μέσο από την Στουτγκάρδη για 13 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Τη φετινή σεζόν ο ίδιος μέτρησε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ.