Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Ονάνα μέχρι το 2028

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Ονάνα μέχρι το 2028

Κώστας Τσιακλής 21:29 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 20.07.2023

Ο Αντρέ Ονάνα υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πέντε χρόνια και αναχωρεί για προετοιμασία στις ΗΠΑ.

Η μεταγραφή ήταν δεδομένη κι επικυρώθηκε με την ανακοίνωση.

Ο Αντρέ Ονανά εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συμβόλαιο που διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2028, ενώ υπάρχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ έχει 255 συμμετοχές και στις 104 κράτησε ανέπαφη την εστία του. 

Έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ολλανδίας με τον Άγιαξ και το 2022 μετακόμισε στην Ίντερ. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Coppa Italia και σημείωσε ρεκόρ clean sheets στο Champions League.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ονάνα δήλωσε: «Το να ενταχθώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια απίστευτη τιμή κι έχω δουλέψει σκληρά όλη μου τη ζωή για να φτάσω σε αυτή τη στιγμή, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια στην πορεία. Το να περπατήσουμε μαζί στο Old Trafford για να πετύχουμε τον στόχο μας θα είναι για μένα μία ακόμα καταπληκτική εμπειρία. Αυτή είναι η αρχή ενός νέου ταξιδιού για μένα, με νέους συμπαίκτες και νέες φιλοδοξίες για να παλέψω.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μια μακρά ιστορία απίθανων τερματοφυλάκων και τώρα θα δώσω τα πάντα για να δημιουργήσω τη δική μου κληρονομιά τα επόμενα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να δουλέψω ξανά με τον Έρικ Τεν Χαγκ (σ.σ. συνεργάστηκαν στον Άγιαξ) κι ανυπομονώ να παίξω τον ρόλο μου. Ξέρω ότι είναι αποφασισμένος να προσφέρει σε αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο».

Ο Τζον Μέρτοχ, ποδοσφαιρικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε: «Ο Αντρέ ήταν η κορυφαία επιλογή μας για να γίνει ο νέος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαθέτει το σωστό προφίλ. Έχει τίτλους στην καριέρα του και θα προσθέσει τη νοοτροπία νικητή που χτίζουμε στην ομάδα μας. Είναι ήδη ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου και στα 27 του πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια».

Η μεταγραφή να θυμίσουμε ότι κόστισε 50 εκατ. ευρώ, ενώ η Ίντερ θα εισπράξει ακόμα δέκα εκατ. ευρώ με την επίτευξη στόχων. Ο Ονάνα, μάλσιτα, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για την προετοιμασία που θα γίνει στη Νέα Υόρκη. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Καμερουνέζος έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις καθώς σε 41 παιχνίδια με την Ιντερ, κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 19 από αυτά.