Η απρόσμενη πρωτιά του Ονάνα και το παιχνίδι που... γύρισε το διακόπτη

Αντρέ Ονάνα

i

PrtScr

Η απρόσμενη πρωτιά του Ονάνα και το παιχνίδι που... γύρισε το διακόπτη

Ιάσονας Τσίλης 19:02 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 28.11.2023

Ο Αντρέ Ονάνα, παρά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί από το ξεκίνημα της σεζόν, έχει ανεβάσει την απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια της Γιουνάιτεντ και οι αριθμοί το... επιβεβαιώνουν.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αντρέ Ονάνα μετακόμισε από το Μιλάνο στο Μάντσεστερ, για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ και με... πολλές περγαμηνές.

Το ξεκίνημα του στη σεζόν ωστόσο, δεν ήταν το ιδανικό. Υπέπεσε σε αρκετά λάθη, είχε ευθύνη σε πολλά γκολ και υπήρξαν «σύννεφα» γύρω από το πρόσωπο του.

Αναμφίβολα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πολύ άσχημη εκκίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, καθώς και στο Champions League. Σε κάθε γκολ που δεχόταν, είτε είχε ευθύνη είτε όχι, τον... έπαιρνε και εκείνον η μπάλα.

Ιδιαίτερα στην ήττα με 3-1 από τη Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ» είχε δεχθεί έντονη κριτική για τις κακές του αντιδράσεις στα γκολ των «γλάρων».

Τα πράγματα άλλαξαν ως ένα βαθμό μετά το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στην Αγγλία. Εκεί, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις και με το σκορ 1-0 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» και κράτηση την ομάδα του ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Έκτοτε, έχει ανεβάσει την απόδοση του και έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε τέσσερα από τα επτά παιχνίδια της Γιουνάιτεντ, συμπεριλαμβανομένης και της αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη. Απέναντι στην Έβερτον την Κυριακή (26/11), συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του με 3-0, με κομβικές αποκρούσεις καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μπορεί το γκολ του Γκαρνάτσο να έκλεψε την παράσταση, ωστόσο η εμφάνιση του Ονάνα ήταν εξίσου σημαντική. Με αυτό το clean sheet, έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα, επίδοση που τον κατατάσσει στην κορυφή της εν λόγω λίστας, μαζί με Σαμ Τζόνστον της Κρίσταλ Πάλας και τον Νικ Πόουπ της Νιούκαστλ.

Έχει παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό αποκρούσεων στην Premier League, ενώ είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας με τις περισσότερες επεμβάσεις.

Δείχνει σιγά - σιγά να βρίσκει τον καλό του εαυτό και αρχίζει να θυμίζει τον γκολκίπερ που θαύμασε όλη η Ευρώπη, κυρίως με τη φανέλα του Άγιαξ.