Κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ποδοσφαιρίστριας της χρονιάς και πάλι την αντιμετώπισαν ως... γυναικούλα (vid)

Κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ποδοσφαιρίστριας της χρονιάς και πάλι την αντιμετώπισαν ως... γυναικούλα (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 16:10 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 30.05.2023

Η Αλέσια Ρούσο δέχθηκε ένα σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήγαινε να παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας ποδοσφαιρίστριας της χρονιάς.

Η επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλέσια Ρούσο, αναδείχθηκε Ποδοσφαιρίστρια της Χρονιάς. Η 24χρονη στράικερ κέρδισε επίσης και το βραβείο για το καλύτερο γκολ. 

Στην ετήσια εκδήλωση για την απονομή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (29/05) έλαβε χώρα ένα άβολο περιστατικό, την στιγμή που η Αλέσια Ρούσο ανέβηκε στην σκηνή για να βραβευτεί.

Δεν πήρε τα μάτια της από πάνω του: Ποιον παίκτη της Σίτι γλυκοκοιτάζει η κόρη του Γκουαρδιόλα (vid)
PREMIER LEAGUE

09:49 - 30.05.2023

Δεν πήρε τα μάτια της από πάνω του: Ποιον παίκτη της Σίτι γλυκοκοιτάζει η κόρη του Γκουαρδιόλα (vid)

Η κόρη του Πεπ Γκουαρδιόλα, Μαρία στους πανηγυρισμούς της Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα της Premier League δεν άφησε στιγμή από τα μάτια της τον Χουλιάν Άλβαρες και έχει ξεσπάσει σάλος στην Αργεντινή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζον Σιλς, ο οποίος έκανε τη βράβευση για το καλύτερο γκολ είπε πάνω στην σκηνή πριν πάρει το βραβείο της η Αγγλίδα επιθετικός: «Δεν πρόκειται να δώσω αυτό το τρόπαιο στην Αλέσια γιατί είναι τόσο βαρύ». 

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και δημοσιογράφος του «Sky Sports», Τζέοφ Σριβς, παρενέβη αμέσως και ανέφερε: «Νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις (Αλέσια) πολύ ευχάριστα, έτσι δεν είναι;" και συνέχισε λέγοντας: "Τζον, πρέπει να κάνεις λίγο παραπάνω προπόνηση με βάρη». 

Η Αλέσια Ρούσο φαινόταν πως ένιωθε άβολα την στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο της. Το περιστατικό ωστόσο δεν έληξε εκεί. 

Το σχόλιο του Σιλς, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Ένα τεράστιο ποσοστό των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το χαρακτήρισε σεξιστικό. Ο Τζον Σιλς σε δήλωσή του στη «Mail Sport», ζήτησε συγγνώμη από την 24χρονη επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το ατυχές του σχόλιο.

«Έκανα ένα σχόλιο για το βάρος του τροπαίου, που ξέρω ότι έχει προκαλέσει προσβολή. Είμαι θλιμμένος από αυτό και θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Αλέσια, τους συμπαίκτες της και οποιονδήποτε άλλο προσβλήθηκε. Την προειδοποίησα για το βάρος του τροπαίου γιατί σοκαρίστηκα από το πόσο βαρύ ήταν. Το ίδιο θα έκανα αν έπρεπε να το δώσω σε έναν άνδρα ποδοσφαιριστή». 

Θυμίζουμε ότι η Αλέσια Ρούσο αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι, καθώς η Εθνική Αγγλίας επικράτησε της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση του μεγάλου τελικού του Euro που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ. 

Tags: