Κυριαρχία της Γιουνάιτεντ στα βραβεία της Premier League: Προπονητής του μήνα ο Τεν Χαχ - Κορυφαίο γκολ το απίθανο ψαλίδι του Γκαρνάτσο (vid)

Κυριαρχία της Γιουνάιτεντ στα βραβεία της Premier League: Προπονητής του μήνα ο Τεν Χαχ - Κορυφαίο γκολ το απίθανο ψαλίδι του Γκαρνάτσο (vid)

Κώστας Τσιακλής 15:55 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 08.12.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σάρωσε όλα τα βραβεία του μήνα Νοεμβρίου στην Premier League.

Η Premier League ανακοίνωσε την Παρασκευή (08/12) τους νικητές των βραβείων του μήνα Νοεμβρίου. Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα μέσα στη μέρα, κορυφαίος ποδοσφαιριστής του μήνα είχε αναδειχθεί ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πάντως δεν έμειναν εκεί αφού διέπρεψαν και στις άλλες δύο κατηγορίες. Συγκεκριμένα ο Έρικ Τεν Χαχ ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής του Νοεμβρίου αφού είχε μετρήσει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι σε Φούλαμ, Λούτον και Έβερτον. Μάλιστα οι τρεις επιτυχίες συνδυάστηκαν και με το μηδέν παθητικό.

Αυτό είναι το τρίο βραβείο που παίρνει ο Έρικ Τεν Χαχ αφού το είχε κατακτήσει τον Σεπτέμβριο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2023. Από τους προπονητές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάκτησε περισσότερα βραβεία. Για να είμαστε ακριβείς αυτό συνέβη 27 φορές και ο Σκωτσέζος φιγουράρει στην κορυφή της λίστας (+12 από τον Αρσέν Βενγκέρ που είναι δεύτερος με 15).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους τρεις μήνες το βραβείο είχε κατακτήσει ο προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου.

Γκολ του μήνα το απίθανο ψαλίδι του Γκαρνάτσο

Για το βραβείο του γκολ του μήνα δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το νικητή αφού το ψαλιδάκι του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο ήταν ότι καλύτερο είδαμε τον προηγούμενο μήνα στην Premier League. Το φανταστικό αυτό τέρμα είχε σημειωθεί στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω για να είμαι ειλικρινής. Δεν είδα πώς σκόραρα. Απλώς άκουσα το πλήθος και είπα, «Θεέ μου». Είναι ακόμα Νοέμβριος, αλλά μάλλον είναι ένα από τα γκολ της σεζόν», είπε τότε ο Γκαρνάτσο.

Μαγκουάιρ για το βραβείο του παίκτη του μήνα: «Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς την υποστήριξη των οπαδών - Η αγάπη τους δεν περνάει απαρατήρητη»
PREMIER LEAGUE

13:44 - 08.12.2023

Μαγκουάιρ για το βραβείο του παίκτη του μήνα: «Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς την υποστήριξη των οπαδών - Η αγάπη τους δεν περνάει απαρατήρητη»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ αναδείχθηκε παίκτης του μήνα στην Premier League και ευχαρίστησε τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγάπη και τη στήριξη που του δείχνουν.

Είναι ήδη η δεύτερη φορά φέτος που παίκτης της Γιουνάιτεντ λαμβάνει τη σχετική διάκριση αφού τον Σεπτέμβριο ο Μπρούνο Φερνάντες είχε παραλάβει το βραβείο για το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μπέρνλι. Τους άλλους δύο μήνες νικητές είχαν αναδειχθεί οι Καόρου Μιτόμα (Μπράιτον) και Σάμαν Γκόντος (Μπρέντφορντ).