«Μάχη» στο Old Trafford για μια θέση στα ημιτελικά του FA Cup

Τεν Χαχ - Κλοπ

«Μάχη» στο Old Trafford για μια θέση στα ημιτελικά του FA Cup

Δημήτρης Χούπης 08:49 - 17.03.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο Old Trafford τη Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του FA Cup, με τον νικητή να παίρνει ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά στο Wembley.

Μέρα ντέρμπι είναι η σημερινή (17/3) στην Αγγλία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του FA Cup, με τον νικητή να κλείνει θέση στα ημιτελικά, όπου εκεί βρίσκονται ήδη η Κόβεντρι και η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Sky Blues» έκαναν μια τρομερή ανατροπή στο Molineux κόντρα στη Γουλβς, της οποίας επικράτησαν με 3-2. Συγκεκριμένα, βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο 90+7', αλλά δύο γκολ από εκεί και έπειτα έδωσαν τη νίκη στην ομάδα της Championship.

Από την άλλη οι «πολίτες» με δύο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα επικράτησαν με 2-0 της Νιούκαστλ και πέρασαν στα ημιτελικά του θεσμού για έκτη σερί χρονιά.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ λοιπόν προέρχεται από νίκη κόντρα στην Έβερτον με 2-0 χάρη στα γκολ των Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες. Με τους τρεις βαθμούς οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 47 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την Άστον Βίλα, η οποία βρίσκεται τέταρτη και στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει αρκετές απουσίες ενόψει του αγώνα, ενώ την ίδια ώρα ο Μέισον Μάουντ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από τραυματισμό.

Από την άλλη η Λίβερπουλ έρχεται από την ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και από την ευρεία νίκη - πρόκριση στους «8 του Europa League με 6-1 κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει επίσης απουσίες, με τις πιο σημαντικές να είναι αυτές των Αλεξάντερ - Άρνολντ, Άλισον, Ζότα και Τζόουνς. Από την άλλη ο Γερμανός είδε τους Σαλάχ, Νούνιες και Σόμποσλαϊ να επιστρέφουν, αλλά να είναι και σε καλή κατάσταση, παρά την απουσία τους.

Ο... κακός χαμός από τους οπαδούς της Κόβεντρι στο γκολ - πρόκριση κόντρα στη Γουλβς (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:04 - 16.03.2024

Ο... κακός χαμός από τους οπαδούς της Κόβεντρι στο γκολ - πρόκριση κόντρα στη Γουλβς (vid)

Η Κόβεντρι πήρε μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup κόντρα στη Γουλβς, κάνοντας μια τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο γκολ - πρόκριση μάλιστα επικράτησε ο... κακός χαμός στην κερκίδα των οπαδών της ομάδας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Μεϊνού, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Μπρούνο.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Φαν Ντάικ, Κουάνσα, Ρόμπερτσον, Μπράντλεϊ, ΜακΆλιστερ, Σόμποσλαϊ, Έντο, Σαλάχ, Νούνιες, Χάκπο.