Ο Ονάνα υπερασπίζεται τον Γκαρνάτσο που κατηγορείται για ρατσισμό εναντίον του (vid)

Αντρέ Ονάνα

i

PrtScr

Ο Ονάνα υπερασπίζεται τον Γκαρνάτσο που κατηγορείται για ρατσισμό εναντίον του (vid)

Κώστας Τόπας 08:49 - 27.10.2023

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντρέ Ονάνα, υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, που κατηγορείται για ρατσισμό, αφού δημοσίευσε emojis που αντιπροσώπευαν δύο γορίλες για να αποθώσει την απόδοση του Καμερουνέζου πορτιέρε κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Ο Αντρέ Ονανά υπερασπίστηκε τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο που κατηγορείται ότι μετέδωσε ένα ρατσιστικό μήνυμα… εναντίον του. Ο νεαρός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται υπό έρευνα επειδή δημοσίευσε δύο emoji γορίλα για να απεικονίσει μια φωτογραφία που χαιρετίζει τη θαυματουργή απόκρουση του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Κοπεγχάγης (1-0) την περασμένη Τετάρτη (25/10) μετά τον αγώνα με την Κοπεγχάγη. Ο Καμερουνέζος διεθνής κίπερ έσωσε τη νίκη για τους «κόκκινους διαβόλους» αποκρούοντας πέναλτι του Τζόρνταν Λάρσον στις καθυστερήσεις του αγώνα.

«Αυτό το θέμα δεν πρέπει να προχωρήσει άλλο»

Η Αγγλική Ομοσπονδία (FA) ζήτησε εξηγήσεις από τον Γκαρνάτσο για αυτή την ανάρτηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Στο Instagram, ο Ονάνα ωστόσο υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του απαλλάσσοντάς τον από κάθε ρατσιστική πρόθεση στο μήνυμά του.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιλέξουν τι πρέπει να με προσβάλει. Ξέρω ακριβώς τι εννοούσε ο Γκαρνάτσο. Δύναμη. Αυτό το θέμα δεν πρέπει να προχωρήσει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας των «κόκκινων διαβόλων».

Το 2019, η FA επέβαλε τον Μπερνάρντο Σίλβα τιμωρία για έναν αγώνα (και του επέβαλε πρόστιμο 57.000 ευρώ) επειδή συνέκρινε τον Μπέντζαμιν Μέντι, έναν συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον χαρακτήρα σε ένα πακέτο Conguitos, μια μάρκα σοκολάτας στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η Ομοσπονδία σημείωσε ότι ο Πορτογάλος «δεν είχε σκοπό» το μήνυμά του να είναι «ρατσιστικό».

Το 2021, ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ, Έντινσον Καβάνι, επιβλήθηκε αυστηρότερες κυρώσεις (αποβολή τριών αγώνων και πρόστιμο 114.000 ευρώ) για μια δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα που περιείχε προσβλητική ισπανική φράση σε συγκεκριμένα πλαίσια.