Το... τερατώδες χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αβράμ Γκλέιζερ

i

Photo by Rob Newell - CameraSport via Getty Images/Ideal Images

Το... τερατώδες χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τσιακλής 23:32 - 30.03.2023

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι προς πώληση και οι ενδιαφερόμενοι να είναι πολλοί, ωστόσο το υπέρογκο χρέος των κόκκινων διαβόλων ενδέχεται να τους βάλει σε σκέψεις.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να αλλάξει χέρια, με τους Γκλέιζερς να της έχουν βάλει πωλητήριο. Μάλιστα, ο 34χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ, Αλ Θάνι, και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Σερ Τζιμ Ράτκλιφ θεωρούνται οι δύο υποψήφιοι για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του αγγλικού συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του πρώτου επισκέφτηκαν το «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, ενώ ο Ράτκλιφ εθεάθη επίσης στο «θέατρο των ονείρων» για συζητήσεις με τους Γκλέιζερς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε θέσει αρχικά ως προθεσμία την περασμένη Τετάρτη για τον τελευταίο γύρο προσφορών ως μέρος μιας πιθανής πώλησης του συλλόγου, αλλά η προθεσμία παρατάθηκε.

Πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να κάνει προσομοίωση σεξ μπροστά στους Κιν και Μπέκαμ: «Ήταν φρικτό»
PREMIER LEAGUE

13:59 - 30.03.2023

Πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να κάνει προσομοίωση σεξ μπροστά στους Κιν και Μπέκαμ: «Ήταν φρικτό»

Ο άλλοτε επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντάνιελ Ναρντιέλο, μίλησε για τις πρώτες του ημέρες στους «κόκκινους διαβόλους» αλλά και για το τι αναγκάστηκε να κάνει μπροστά στους υπόλοιπους αστέρες της ομάδας.

Και αυτό γιατί τόσο ο Αλ Θάνι όσο και ο Ράκτλιφ ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουν τις προσφορές τους. Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» δημοσίευσαν μια πληροφορία που κάθε άλλο παρά θα ικανοποιήσει τους υποψήφιους αγοραστές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, το χρέος της Γιουνάιτεντ αυξήθηκε στις 535,7 εκατομμύρια λίρες από 477,1 εκατομμύρια που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι σήμερα, η ομάδα του Μάντσεστερ γνώρισε αύξηση χρέους κοντά στα 60 εκατ. λίρες! Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα νέα στο τελευταίο ισοζύγιο της περσινής χρονιάς, καθώς προέκυψαν και κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Για πρώτη φορά μετά την πανδημία, ο σύλλογος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 6,3 εκατομμυρίων λιρών τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022. Ομοίως, τα εμπορικά της έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 22,2%, που ισοδυναμεί με 14,3 εκατομμύρια λίρες επιπλέον.