Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με «υποβιβασμό» λόγω της Χιρόνα

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©printscreen

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με «υποβιβασμό» λόγω της Χιρόνα

Στέλιος Βαρδάκης • 15:20 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 11.12.2023

Υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί η Μάντσεστερ Σίτι στο Conference League του χρόνου; Κι όμως, υπάρχει και ο λόγος είναι η Χιρόνα καθώς αν καταφέρει να τερματίσει σε θέσεις που οδηγούν στο Champions League η Σίτι κινδυνεύει να «υποβιβαστεί» στο Conference League.

Η Χιρόνα με «τεσσάρα» μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα έστειλε ηχυρό μήνυμα διεκδήκησης του τίτλου της La Liga ακόμη και σε όσους δεν το πίστευαν ακόμα. Η ομαδάρα του Μίτσελ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και καλοβλέπει τον τίτλο αλλά και την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Αυτή η προοπτική μόνο ευχάριστη που δεν είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ, αφού η Σίτι κινδυνεύει με «υποβιβασμό» στο Cοnference League αν η Χιρόνα κάνει τελικά το θαύμα. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Χιρόνα βρίσκονται κάτω υπό την ίδια ιδιοκτησία αφού η City Football Group κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και των δύο ομάδων.

Η φετινή επιτυχία της ομάδας της Βαρκελώνης έχει φέρει σίγουρα χαμόγελα στον συγκεκριμένο όμιλο, ωστόσο προκύπτουν και προβλήματα καθώς η UEFA με βάση τωρινό κανονισμό της, δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή στο Champions League ομάδων που έχουν την ίδια ιδιοκτησία. 

Επομένως, εάν και οι δύο ομάδες βρεθούν σε θέσεις που οδηγούν στο στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η μία από τις δύο θα πρέπει να υποβιβαστεί στο Conference League για να μην υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες ούτε στο Europa League

Με βάση πάντα τον ίδιο κανονισμό, η ομάδα που θα βρεθεί στην 3η τη τάξη διοργάνωση της UEFA είναι η ομάδα που θα τερματίσει πιο κάτω στη βαθμολογία που με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Τη λύση βέβαια στη CFG (City Football Group) ίσως τη δώσει η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, η UEFA έχει προγραμματίσει μία σύσκεψη μέσα στο Γενάρη με αφορμή αυτό το ζήτημα. Μάλιστα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε τοποθετηθεί σχετικά με την αγορά μέρος των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Τζιμ Ράτλκιφ, που έχει υπό την ιδιοκτησία του τη γαλλική Νις.

Το θαύμα της Χιρόνα δεν έχει τέλος (vids)
LA LIGA

09:10 - 11.12.2023

Το θαύμα της Χιρόνα δεν έχει τέλος (vids)

Η Χιρόνα έχει βαλθεί να «τρελάνει» όλη την Ευρώπη. Αυτή τη φορά έκανε «πάρτι» κόντρα στη Μπαρτσελόνα και σήμερα απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Το έργο του Μίτσελ, οι 13 νίκες, το πρώτο «βιολί» και η καλύτερη επίθεση στη La Liga.

Οι δηλώσεις του Τσέφεριν:

«Δεν σκεφτόμαστε μόνο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε να συνεχιστεί αυτό, είτε να ακυρώσουμε τον κανονισμό. Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αλλά θα το συζητήσουμε. Όλο και περισσότεροι όμιλοι προχωρούν στην αγορά περισσότερων ομάδων. Δεν θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό, αλλά πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα».