Άνετη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup

Άνετη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup

Δημήτρης Χούπης 21:25 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 16.03.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στη Νιούκαστλ, της οποίας επικράτησε με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup.

Η Μάντσεστερ Σίτι με δύο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup.

Το πρώτο μέρος πολύ χαμηλό ρυθμό, αφού η Σίτι κρατούσε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ντουμπράφκα. Στο 13ο λεπτό όμως οι «πολίτες» βρήκαν το γκολ σε ανύποπτη φάση. Ο Μπερνάρντο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπερν και «κρέμασε» τον Σλοβάκο για το 1-0.

Στο 30' η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε και δεύτερο τέρμα. Πάλι σε ανύποπτη στιγμή, ο Μπερνάρντο έκανε ένα κακό σουτ, η μπάλα πάλι κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ντουμπράφκα. Η Νιούκαστλ αμέσως μετά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι, αλλά ο Ορτέγκα είπε «όχι» στον Ίσακ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Σίτι είχε δυο καλές στιγμές με τον Φόντεν και τον Ντοκού, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Έντι Χάου προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα περισσότερο, προκειμένου να βρει ένα γκολ και να μπει στο παιχνίδι. Αλλά δεν μπόρεσε να το καταφέρει, καθώς οι «πολίτες» αμύνονταν εξαιρετικά. Στο 66ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Ίσακ, ο οποίος βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο, αλλά άργησε να σουτάρει και κόπηκε.

Μυθική Κόβεντρι, «δάγκωσε» τους «λύκους» με ανατροπή και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
REST OF THE WORLD

16:33 - 16.03.2024

Μυθική Κόβεντρι, «δάγκωσε» τους «λύκους» με ανατροπή και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Η Κόβεντρι έκανε επική ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις απέναντι στη Γουλβς και πήρε ιστορική πρόκριση (3-2) στα ημιτελικά του FA Cup. Για δεύτερη φορά στην ιστορία της φτάνει στους «4» του θεσμού, μετά τη σεζόν 1986 - 1987, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο παιχνίδι για το Κύπελλο Αγγλίας, η Κόβεντρι πήρε μια επική πρόκριση απέναντι στη Γουλβς, νικώντας με 3-2 μέσα στο Γουλβερχάμπτον. Αύριο (17/3) η Τσέλσι υποδέχεται τη Λέστερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ.