Ο Γκουαρδιόλα τα «έψαλλε» στον Χάαλαντ που άφησε τον Γκουντογκάν να εκτελέσει το πέναλτι κόντρα στη Λιντς
i

Πεπ Γκουαρδιόλα/ Photo By Chris Brunskill/ Fantasista/ Getty Images/ Ideal Images

Ο Γκουαρδιόλα τα «έψαλλε» στον Χάαλαντ που άφησε τον Γκουντογκάν να εκτελέσει το πέναλτι κόντρα στη Λιντς

Κώστας Τσιακλής 13:13 - 07.05.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ήταν εκνευρισμένος με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος είχε αφήσει τον Ιλκάι Γκουντογκάν να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στον αγώνα κόντρα στη Λιντς.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ήταν έξαλλος με τον Έρλινγκ Χάαλαντ καθώς ο Νορβηγός επιθετικός άφησε τον Ιλκάι Γκουντογκάν να εκτελέσει το πέναλτι στον αγώνα απέναντι στη Λιντς στο «Έτιχαντ».

Η συγκεκριμένα φάση εκτυλίχθηκε στο 84’ της αναμέτρησης. Η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Ιλκάι Γκουντογκάν στο 19ο και στο 27’. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Έρλινγκ Χάαλαντ, θέλησε να αφήσει το πέναλτι στον συμπαίκτη του προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ.

Τελικά ο Γερμανός μέσος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα η Λιντς μείωσε το σκορ σε 2-1 με τον Ροντρίγκο. Το γεγονός αυτό έκανε έξαλλο τον τεχνικό των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος τα έψαλλε στον Χάαλαντ.

Γιούργκεν Κλοπ: «Κανείς δεν περίμενε να είμαστε εδώ πριν από έξι παιχνίδια - Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα»
PREMIER LEAGUE

11:43 - 07.05.2023

Γιούργκεν Κλοπ: «Κανείς δεν περίμενε να είμαστε εδώ πριν από έξι παιχνίδια - Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε ξανά για τη «μάχη» για την έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου και ανέφερε μεταξύ άλλων πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ωστόσο η ομάδα του βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Ο Γκουαρδιόλα μίλησε για το συγκεκριμένο γεγονός μετά το τέλος του αγώνα και είπε: «Αν είναι 2-0, ποιος είναι ο παίκτης; Ο εκτελεστής είναι ο Έρλινγκ ή ο Ριγιάντ. Έπρεπε να το είχε πάρει (του φώναζε). Στο 2-0 ειδικά στην Αγγλία, το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Ήθελα να το πάρει ο εκτελεστής, έχουν περισσότερη ρουτίνα και ειδικότητα.

Λέγοντας αυτό, ο Γκούντο θα μπορούσε να σκοράρει, άλλοι θα μπορούσαν να χάσουν. Αλλά δεν πρόκειται για αυτό. Θαυμάζω ότι ο Γκούντο ήθελε να αναλάβει την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι. Αυτή είναι η καλύτερη αξία ως παίκτης. Αλλά συνήθως ο καλύτερος εκτελεστής είναι αυτός που το παίρνει, ο Έρλινγκ πρέπει να το πάρει, είναι ο σπεσιαλίστας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε αστοχήσει και αυτός σε πέναλτι στον εκτός έδρας αγώνα της Σίτι κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (1-1) για τα προημιτελικά του Champions League. Συγκεκριμένα ο 22χρονος στράικερ δεν βρήκε τον στόχο και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαν Ζόμερ.

Για τη φάση μίλησε και ο Γκουντογκάν και είπε: «Πρώτα έδειξε στον Έρλινγκ ότι ήταν πολύ θυμωμένος γι' αυτό και μετά τα έβαλε και με μένα. Τη στιγμή που ο Έρλινγκ άρπαξε την μπάλα, ήμουν σίγουρος ότι θα την έπαιρνε, αλλά με κοίταξε. Έλεγξα μαζί του μερικές φορές για να βεβαιωθώ ότι ήταν σίγουρος.»