Συνεχίζει στον δρόμο για πρωτάθλημα η Σίτι, «καρμπόν» νίκη για τη Τσέλσι μετά από έναν μήνα

Παίκτες Μάντσεστερ Σίτι

i

©Twitter

Συνεχίζει στον δρόμο για πρωτάθλημα η Σίτι, «καρμπόν» νίκη για τη Τσέλσι μετά από έναν μήνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:59 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 06.05.2023

Μετά από ένα μήνα, η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Μπόρνμουθ, επαναλαμβάνοντας το σκορ που είχε πετύχει κόντρα στη Λέστερ (3-1). Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Λιντς (2-1) και συνέχισε τον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Λιντς με 2-1 και συνέχισε με αυτόν τον τρόπο την κούρσα της για το πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστής ο Ιλκάι Γκιντογκάν, ο οποίος μέχρι το 30' είχε «καθαρίσει» για την ομάδα του με δύο γκολ (19' και 27'). Ο ίδιος παραλίγο βεβαίως να αποβεί μοιραίος, αφού στο 84' έχασε πέναλτι και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ροντρίγκο μείωσε σε 2-1. 

Το τελικός σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι τη λήξη και οι «πολίτες» περιμένουν την απώλεια της Άρσεναλ στην αναμέτρηση εναντίον της Νιούκαστλ, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στον τίτλο. Αυτή τη στιγμή η διαφορά είναι στους 4 βαθμούς.

Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για την Τσέλσι προκειμένου να πανηγυρίσει νίκη, όμως τελικά το έκανε πράξη επικρατώντας της Μπόρνμουθ μακριά από την έδρα της (3-1). Παρά το γεγονός πως μία ακόμα «γκέλα» ήταν κοντά, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λάμπαρντ επανέλαβαν το σκορ που είχαν πετύχει κόντρα στη Λιντς.

Το 0-1 έκανε ο Γκάλαχερ στο 9ο λεπτό παίρνοντας μία δυνατή κεφαλιά που κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Το 1-1 ήρθε από τον Βίνα στο 21' και διατηρήθηκε μέχρι το 82'. Εκεί, ο Μπατιασίλ πάτησε περιοχή και με σουτ του έκανε το 1-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φέλιξ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Επιστρέφοντας στις νίκες, η Τότεναμ έκανε ένα σημαντικό βήμα με στόχο την Ευρώπη, επικρατώντας με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, πίσω από τον Άλαν Σίρερ.

Τέλος, η Γουλβς νίκησε την Άστον Βίλα, κόβοντας της με αυτόν τον τρόπο πολύτιμους βαθμούς, με φόντο την Ευρώπη. Εκείνος που διαμόρφωσε το σκορ του αγώνα ήταν ο Τότι, ο οποίος μόλις στο 9ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.