Ο σπουδαίος Χάρι Κέιν δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League - Ξεπέρασε τον Ρούνεϊ και κυνηγάει τον Σίρερ

Ο Χάρι Κέιν.

Ο σπουδαίος Χάρι Κέιν δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League - Ξεπέρασε τον Ρούνεϊ και κυνηγάει τον Σίρερ

Γιώργος Σακελλαρίου 18:07 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 06.05.2023

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 209 γκολ στην Premier League ξεπερνώντας τον Ρούνεϊ με 174 ματς λιγότερα.

Ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία.

Ο σπουδαίος διεθνής Άγγλος φορ της Τότεναμ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ με την Κρίσταλ Πάλας κι αυτό ήταν το υπ' αριθμόν 209 γκολ στην Premier League.

Ο Κέιν, ο οποίος στις 28 του ερχόμενου Ιουλίου θα κλείσει τα 30 του χρόνια έφτασε τα 209 γκολ στο πρωτάθλημα σε 317 ματς κι άφησε πλέον στην τρίτη θυέση τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος σταμάτησε με 208 γκολ, αλλά σε 491 αγώνες. Δηλαδή, ο Κέιν τον ξεπέρασε έχοντας μετρήσει 174 παιχνίδια λιγότερα! 

Πρώτος παραμένει ο σπουδαίος παλαίμαχος Άγγλος διεθνής Άλαν Σίρερ, ο οποίος άφησε εποχή με τη Μπλάκμπερν και κυρίως με τη Νιούκαστλ. Ο Σίρερ είναι πρώτος όλων τον εποχών στην Premier League με 260 γκολ, αλλά σε 441 παιχνίδια. Ο Κέιν έχει 124 αγώνες λιγότερους κι αν δεν φύγει από το νησί κι έχει την υγεία του, είναι δεδομένο ότι θα πετύχει ρεκόρ και θα περάσει αυτός στην πρώτη θέση όλων των εποχών.

Ο επιθετικός της Τότεναμ, παράλληλα, πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη στο Sky Sports αποκάλυψε πως ότι κάποιες αξίες του συλλόγου έχουν χαθεί μετά τη φυγή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από την ομάδα. Η Τότεναμ υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού ήταν αρκετά ανταγωνιστική, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League το 2019, όπου ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ με 2-0.

 Ο Κέιν αναπόλησε τις στιγμές αυτές και δεν δίστασε να αναφέρει πως κάποιες αξίες του συλλόγου έχουν χαθεί μετά την αποχώρηση του Ποτσετίνο. Συγκεκριμένα ο Άγγλος επιθετικός είπε: «Ναι, νομίζω ότι όποτε είχαμε μια καλή στιγμή ως ομάδα, νομίζω ότι είχαμε τρία ή τέσσερα πολύ καλά χρόνια όταν αγωνιζόμασταν στο κορυφαίο επίπεδο και αυτό ήταν χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Είχαμε ένα πολύ καλό μείγμα νέων και έμπειρων παικτών. 

Είναι αδύνατο στο ποδόσφαιρο να κάνεις κλικ στα δάχτυλά σου και να επιστρέφεις στις καλές στιγμές και να λες «πάμε πίσω σε αυτό που ήταν», γιατί κάθε σεζόν και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Αλλά νιώθω ότι υπήρχαν κάποιες αξίες εκείνη την εποχή και κάποια κουλτούρα που πραγματικά μας έκανε να πετύχουμε τα πράγματα που κάναμε. Ίσως λοιπόν να έχουμε χάσει μέρη αυτού τα τελευταία χρόνια και είναι να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό και να δούμε τα καλά πράγματα που μπορούμε να πάρουμε από αυτό και να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε στο μέλλον». 

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ζήτησε διευκρίνιση σε ποιες αξίες αναφέρεται, με τον Κέιν να απαντά: «Όταν είσαι εδώ τόσο καιρό, είμαι εδώ από τότε που ήμουν 11 χρονών, καταλαβαίνεις πώς είναι οι οπαδοί, καταλαβαίνεις πώς είναι ο σύλλογος. Έχω περάσει καλές στιγμές με τον σύλλογο, έχω περάσει όχι και τόσο καλές στιγμές. Οι αξίες είναι… όλοι θέλουν να κερδίζουν και όλοι θέλουν να σηκώνουν τρόπαια και αυτός είναι τελικά ο στόχος μας κάθε χρόνο. 

Όμως, βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση από μερικούς από τους συλλόγους γύρω μας και πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά να βρούμε έναν τρόπο να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Πιθανότατα δεν το κάναμε αυτό τα τελευταία χρόνια, οπότε τελικά το θέμα είναι να επιστρέψουμε στους αγώνες ακριβώς στην κορυφή και η ομάδα μας έχει αρκετό ταλέντο για να το κάνει».