Με φανταστικό Μαχρέζ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Ρίγιαντ Μαχρέζ

i

Ο Ριάντ Μαχρέζ / © Twitter

Με φανταστικό Μαχρέζ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:37 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 22.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-0 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του θεσμού. 

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα χρειαστεί να περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της, καθώς θα προκύψει από το αυριανό παιχνίδι (23/4) ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπράιτον.

Πάμε στα του παιχνιδιού τώρα, οι «Λεπίδες» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο ματς. Συγκεκριμένα στο 2' ο Ντιαγέ, ο οποίος εξασφάλισε όσο χώρο χρειαζόταν για να αξιοποιήσει την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μπάλντοκ, αλλά ο Ορτέγκα έκανε μια άνετη απόκρουση. Έπειτα από αυτή τη φάση η Σίτι προσπάθησε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα τις έδινε το προβάδισμα στον αγώνα, αλλά καμία προσπάθεια των «Πολιτών» δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Σέφιλντ

Στο 43' η ομάδα του Μάντσεστερ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος ευστόχησε, βάζοντας τους τυπικά γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Κάπως έτσι με αυτό το τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των «Σίτιζενς».  

Στην επανάληψη οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρουν. Στο 61' ο Μαχρέζ μετά από κακή λειτουργία της άμυνας της Σέφιλντ, ο Αλγερινός βρέθηκε σε θέση τετ -α -τετ με τον τερματοφύλακα και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από πέντε λεπτά η Σίτι πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Μαχρέζ από την άκρη της περιοχής σκόραρε με ένα σουτ ακριβείας, σημειώνοντας το 3-0 για την ομάδα του και το τρίτο του προσωπικό γκολ στο ματς. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και έτσι έμεινε το 3-0 με την Μάντσεστερ Σίτι να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη. Επόμενος αγώνας για τους «Πολίτες» θα είναι την Τετάρτη (26/4) κόντρα στην Άρσεναλ για την 33η αγωνιστική της Premier League.