Περνάει ιατρικά και υπογράφει στη Σίτι ο Γκβάρντιολ!

Γιόσκο Γκβάρντιολ

i

© ss Youtube

Περνάει ιατρικά και υπογράφει στη Σίτι ο Γκβάρντιολ!

Ιάσονας Τσίλης 17:25 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 02.08.2023

Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν για την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Γιόσκο Γκβάρντιολ από την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Άγγλους να τα έχουν βρει σε όλα με τη Λειψία.

Έπειτα από αρκετό καιρό διαπαγματεύσεων,ο Γιόσκο Γκβάρντιολ όπως όλα δείχνουν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι τη νέα σεζόν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η μεταγραφή του Κροάτη αναμένεται να κοστίσει περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο θα τον κάνει τον ακριβότερο κεντρικό αμυντικό όλων των εποχών.

Οι δύο πλευρές, έχουν συμφωνήσει σε όλα και ο παίκτης θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις την Παρασκευή(04/08).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει σε μεγάλη εκτίμηση το νεαρό στόπερ, τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του το Φεβρουάριο στο UEFA Champions League.

Μάλιστα, σε εκείνο το 1-1 στην έδρα της Λειψίας, ο Γκβάρντιολ είχε πετύχει το γκολ των Γερμανών. Σε ηλικία 21 ετών και 30 ημερών, έγινε ο νεότερος Κροάτης που σκοράρει σε νοκ άουτ φάση του UEFA Champions League.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του, με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια, με τελικό απολογισμό 52 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Η Λειψία τον αγόρασε το 2021 έναντι 18,8 εκατομμυρίων ευρώ. Αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τους «ταύρους» και κατάφερε να γίνει... σχεδόν αναντικατάστατος.

Μετράει ήδη δύο Κύπελλα Γερμανίας στη συλλογή του, ενώ την περσινή σεζόν ήταν μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας της Bundesliga.

Σε διεθνές επίπεδο, έχει καταγράψει αισίως 21 συμμετοχές και έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές.

Έκανε αισθητή την παρουσία του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου ήταν μέλος της «χάλκινης» Κροατίας, σκοράροντας μάλιστα στον μικρό τελικό κόντρα στο Μαρόκο, όπου πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα.

Για τη Σίτι αποτελεί μια κίνηση με φόντο το μέλλον, καθώς στην ομάδα βλέπουν στο πρόσωπο του τον ηγέτη της άμυνας για την επόμενη δεκαετία...