Η Μάντσεστερ Σίτι μεγαλώνει το «Έτιχαντ» - Πόσο αυξάνεται η χωρητικότητα του γηπέδου
i

©Manchester City

Η Μάντσεστερ Σίτι μεγαλώνει το «Έτιχαντ» - Πόσο αυξάνεται η χωρητικότητα του γηπέδου

Ορέστης Καδδάς 17:45 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 28.07.2023

Την άδεια να επεκτείνει και να αναδιαμορφώσει το «Έτιχαντ» έλαβε η Μάντσεστερ Σίτι από το συμβούλιό της και θα δει το γήπεδό της να ξεπερνάει τις 60.000 σε χωρητικότητα.

Μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση πήρε χτες (27/7) το συμβούλιο της Μάντσεστερ Σίτι σχετικά με την επέκταση και την ανάπλαση του «Έτιχαντ».  Με αυτήν την κίνηση το γήπεδο των «Πολιτών» από τις 53.000 χωριτηκότητα θα ξεπεράσει τις 60.000

Το project αυτό θα κοστίσει 340 εκ. λίρες και υπολογίζεται να ξεκινήσει αυτόν τον Νοέμβριο. Ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2025/2026, με τις αρχικές προβλέψεις να μιλάνε για Αύγουστο.

Πέρα από την άυξηση της χωρητικότητας όμως τα πλάνα της Σίτι αφορούν και ένα ξενοδοχείο με 400 κρεβάτια, ένα μπαρ στην κορυφή του γηπέδου από το οποίο θα βλέπεις τον αγωνιστικό χώρο, ένα τηλεοπτικό στούντιο, μια φαν ζόουν με σκέπαστρο, που θα χωράει 3.000 άτομα, μια νέα μπουτίκ του συλλόγου και ένα μουσείο.

O Τζον Κούπερ, βασικός συντελεστής της περάτωσης του project υπολογίζει πως το σχέδιο αυτό θα φέρει 70 εκ. λίρες στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσετσερ κάθε χρόνο, ενώ θα δημιουργήσει και 1795 δουλειές πλήρους απασχόλησης.  

Ο δημοτικός σύμβουλος Τζον Χιούζ δήλωσε πως: «Υποστηρίζω αυτό το σχέδιο και όχι μόνο επειδή είμαι οπαδός της Σίτι αλλά και γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό πλάνο για την κοινότητα του Μάντσεστερ».

Υπογράφει νέο βελτιωμένο συμβόλαιο με τη Σίτι ο Ακέ

Την ίδια στιγμή ο Νέιθαν Ακέ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες ο Ολλανδός θα δει τις απολαβές του να αυξάνονται και να ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια ετησίως που παίρνει αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με την ολλανδική «Telegraaf» αλλά και τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του Ολλανδού αμυντικού. Ο Ακέ θα δει και το μισθό του να αυξάνεται σημαντικά και να ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια ετησίως που λαμβάνει αυτή τη στιγμή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ακέ είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον προπονητή του, Πεπ Γκουαρδιόλα, που τον είχε χρησιμοποιήσει ως βασικό στον τελικό του Champions League παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματίας για μερικές εβδομάδες.