Μια νέα αναφορά για τον θάνατο του Μαραντόνα «απειλεί» να ανατρέψει τα δεδομένα στην υπόθεση

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

i

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα/©Intime

Μια νέα αναφορά για τον θάνατο του Μαραντόνα «απειλεί» να ανατρέψει τα δεδομένα στην υπόθεση

Κώστας Τόπας 09:14 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 17.05.2024

Μια αναφορά ιατροδικαστή για τον θάνατο του θρύλου, Ντιέγκο Μαραντόνα, δημιουργεί αβεβαιότητα στην ποινική υπόθεση που κινήθηκε εναντίον οκτώ ιατρών που εμπλέκονται, λίγο πριν δικαστούν για ανθρωποκτονία.

Μια νέα αναφορά ενός γιατρού για τον θάνατο του θρύλου του Αργεντινού ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα δημιουργεί αβεβαιότητα στην ποινική υπόθεση που κινήθηκε εναντίον οκτώ ιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεσή του λίγο πριν δικαστούν για ανθρωποκτονία.

Ένας ιατροδικαστής διεξήγαγε τη μελέτη κατόπιν εντολής ενός από τους βασικούς κατηγορούμενους, του νευροχειρουργού του Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει την ιατρική εξέταση του 2021 που κατέστησε τον ίδιο και άλλους γιατρούς υπεύθυνους για αυτό που περιέγραψε ως το θάνατο του Αργεντινού. που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε παραβίαση ή παρατυπία στη μεταχείριση του Μαραντόνα, ο θάνατος του οποίου σε ηλικία 60 ετών εξέπληξε και κατέστρεψε μια γενιά οπαδών του ποδοσφαίρου και άφησε όλη την Αργεντινή σε πένθος. Μέσα σε λίγες μέρες, η χώρα κατακλύζεται από ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες, μπερδεμένες ώρες του, μια φρενίτιδα υποψίας που εντάθηκε καθώς αστυνομικοί εισέβαλαν στα σπίτια και τα γραφεία των γιατρών του και η οικογένεια του Μαραντόνα προέτρεψε το δικαστικό σώμα να παρέμβει.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τελικά τους οκτώ ιατρούς για φόνο, μια σοβαρή κατηγορία που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποτιθέμενης κακίας και επισύρει πιθανές ποινές φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου. Η έκθεση του ιατροδικαστή Πάμπλο Φεράρι, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (29/04), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γρήγορος, ακανόνιστος καρδιακός παλμός του Μαραντόνα ήταν φυσικής προέλευσης ή προερχόταν από έναν «εξωτερικό» παράγοντα, πιθανώς ένα ναρκωτικό όπως η κοκαΐνη που ήταν γνωστό ότι είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Η εισαγγελία επικρίνει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης

«Αυτό σηματοδοτεί μια ριζική στροφή στην υπόθεση», λέει ο Βαντίμ Μίσαντσουκ, ο δικηγόρος υπεράσπισης που εκπροσωπεί την ψυχίατρο του Μαραντόνα, Αγκουστίνα Κοσάκοφ. «Ο αριθμός πηγαίνει από ένα καρδιακό επεισόδιο που διαρκεί πολλές ημέρες σε ένα που διαρκεί λεπτά».

Οι εισαγγελείς επέκριναν την έκθεση του εμπειρογνώμονα ότι συγκεντρώθηκαν εσπευσμένα σε 72 ώρες και κατηγόρησαν τη Ferrari ότι παραμέλησε τέσσερα χρόνια αποδεικτικών στοιχείων υπέρ ενός «ελάχιστου μέρους των αποδεικτικών στοιχείων που προσέφερε η υπεράσπιση». «Δεν υπάρχει καμία ανατροπή στην υπόθεση», λένε οι εισαγγελείς.