Το γκολ της χρονιάς: Το ακροβατικό του Ματίας Σουλέ στο Μεξικό - Αργεντινή
i

©PrtScr

Το γκολ της χρονιάς: Το ακροβατικό του Ματίας Σουλέ στο Μεξικό - Αργεντινή

Στέλιος Βαρδάκης 16:01 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 23.03.2024

Ένα από τα γκολ της χρονιάς σημειώθηκε στο φιλικό παιχνίδι της Αργεντινής κόντρα στο Μεξικό, με τον Ματίας Σουλέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με έναν ακροβατικό τρόπο.

Η ολυμπιακή ομάδα του Μεξικού τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη της Αργεντινής σε φιλικό αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι. Η «αλμπισελέστε» ήταν αυτή πανηγύρισε μία ευρεία νίκη με 4-2.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Αργεντινή που κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Αλμάδα, οποίος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Και κάπου εκεί ήρθε η στιγμή της απόλυτης μαγείας! Συγκεκριμένα, στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ματίας Σουλέ με ένα απίστευτο τακουνάκι, που έμοιαζε περισσότερο με ακροβατικό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πού υψηλής δυσκολίας γκολ, καθώς ο επιθετικός βρισκόταν στον αέρα, το οποίο σίγουρα θα βάλει υποψηφιότητα για ένα από τα ωραιότερα της σεζόν.

Δείτε το εντυπωσιακό γκολ του Σουλέ

Για την ιστορία, να πούμε ότι οι Μεξικανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο με τον Αϊόν (32') αρχικά, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου βρήκε δίχτυα ο Καρίγιο και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, χρειάστηκε να σκοράρει δύο φορές ο Μπελτράν για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 υπέρ της Αργεντινής.

Ποιος είναι ο Ματίας Σουλέ

Ο Ματίας Σουλέ δεν πρόκειται για μία τυχαία περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αγωνίζεται στην Φροζινόνε και παίζει κατά κύριο λόγο ως δεξί εξτρέμ. Μέχρι τώρα στη σεζόν έχει σκοράρει 10 φορές σε 27 εμφανίσεις που έχει στη Serie A, ενώ μετράει και δύο ασίστ στο ενεργητικό του.

Ωστόσο, στη Φροζινόνε αγωνίζεται ως δανεικός αφού ανήκει στη Γιουβέντους. Στη «Μεγάλη Κυρία» εντάχθηκε τον Γενάρη του 2020 από τη Βελέζ. Αρχικά, αγωνίστηκε για τις μικρές ομάδες του ιταλικού συλλόγου και προωθήθηκε στην πρώτη, το καλοκαίρι του 2022.

Με την πρώτη ομάδα έχει σκοράρει μόλις μία φορά ενώ έχει καταγράψει μαζί της 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων τρεις στο Champions League. Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το «Transfermarkt» είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ.