Γάλλοι οπαδοί θα δικαστούν για ρατσιστικές προσβολές μετά τον τελικό Γαλλίας - Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Γαλλία

i

©Intime

Γάλλοι οπαδοί θα δικαστούν για ρατσιστικές προσβολές μετά τον τελικό Γαλλίας - Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κώστας Τόπας 08:43 - 12.03.2024

Κατηγορούμενοι για ρατσιστικές προσβολές στο διαδίκτυο εναντίον πολλών παικτών της γαλλικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Κιλιάν Εμπαπέ μετά την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από την Αργεντινή, δύο άνδρες και μια γυναίκα θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη τον ερχόμενο Μάιο.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τα γεγονότα, η γαλλική δικαιοσύνη θα εξετάσει την υπόθεση τριών χρηστών του Διαδικτύου που φαίνεται να έχουν ξεπεράσει πολύ τα όρια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «L'Equipe» δύο άνδρες και μια γυναίκα κλήθηκαν στο ποινικό δικαστήριο του Παρισιού, για «δημόσια προσβολή λόγω καταγωγής, εθνικότητας, έθνους, φυλής ή θρησκείας» και «δημόσια υποκίνηση σε μίσος ή βία λόγω καταγωγής, εθνικότητας, έθνους, φυλής ή θρησκείας».

Συνέπεια της καταγγελίας που κατατέθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2022, τρεις ημέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ που έχασε η Γαλλία από την Αργεντινή, από την Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το «SOS Racisme». Οι τρεις χρήστες του Διαδικτύου είχαν λοιπόν βάλει στο στόχαστρό τους, ορισμένους παίκτες της γαλλικής ομάδας μετά την ήττα των «τρικολόρ» στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή, συμπεριλαμβανομένων των Κιλιάν Εμπαπέ, Ράνταλ Κόλο Μουανί, Κίνγκσλεϊ Κομάν και Ορελιέν Τσουαμενί. Το «SOS Racisme» ήρθε σε επικοινωνία με τις Αρχές, μετά τις προσβολές κατά των Γάλλων παικτών.

Θεωρούμενοι από ορισμένους χρήστες του Διαδικτύου ως υπεύθυνοι για την ήττα της Γαλλίας στον τελικό, αρκετοί παίκτες έγιναν αντικείμενο βίαιων διαδικτυακών επιθέσεων. Ο Ράνταλ Κόλο Μουανί για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε απέναντι στον Εμιλιάνο Μαρτίνες και οι Κίνγκσλεϊ Κομάν και Ορελιέν Τσουαμενί είχαν χάσει την προσπάθειά τους κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

Αντιμέτωπος με τη βία των διαδικτυακών προσβολών και για να αποφύγει αυτή την παρενόχληση στα social media, ο Ράνταλ Κόλο Μουανί απενεργοποίησε ακόμη και τα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις του στο Instagram. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός των «τρικολόρ», Ούγκο Γιορίς δέχθηκε επίσης ύβρεις, αφού δεν σταμάτησε κανένα σουτ της Αργεντινής κατά τη διαδικασία των πέναλτι.