Όταν ο Μαραντόνα έκανε ζέσταμα υπό τους ήχους του «Live is life» και... υποχρέωσε την Μπάγερν να υποκλιθεί (vids)
i

/printscreen

Όταν ο Μαραντόνα έκανε ζέσταμα υπό τους ήχους του «Live is life» και... υποχρέωσε την Μπάγερν να υποκλιθεί (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:50 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 19.04.2023

Συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από τη μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξεσήκωσε το γήπεδο της Νάπολι με το ζέσταμά του πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Μπορεί ο Ντιέγκο Μαραντόνα να μην είναι μαζί μας εδώ και περίπου τρία χρόνια αλλά οι στιγμές που μας χάρισε θα μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο. Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου και τα πεπραγμένα του θα είναι πάντα αντικείμενο συζήτησης. Άφησε το στίγμα του στο χώρο του ποδοσφαίρου και έγραψε ιστορία με «χρυσά γράμματα». 

Μία από αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές που άφησε παρακαταθήκη ο «Ντιεγκίτο» έμελλε να μείνει στην ιστορία ως το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το ημερολόγιο δείχνει 19 Απριλίου 1989 και η Νάπολι φιλοξενείται από τη Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. 

Πριν από τη σέντρα του ματς όλο το γήπεδο είχε στραμμένα τα βλέμματά του πάνω στον «Ντιεγκίτο». Υπό τον ήχο του «Live is life» από το συγκρότημα Opus, με λυμένα κορδόνια και το μοναδικό του στυλ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πραγματοποίησε την κορυφαία προθέρμανση στην ιστορία του αθλήματος δίνοντας ένα μοναδικό σόου. Φυσικά «ανάγκασε» τους πάντες να υποκλιθούν... 

Για την ιστορία η αναμέτρηση έληξε 2-2 με τους «παρτενοπέι» να παίρνουν μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό με συνολικό σκορ 4-2.

Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου στο τέλος κατάφερε να φέρει το Κύπελλο UEFA στην πολυαγαπημένη του Νάπολι, καθώς στον διπλό τελικό με την έτερη φιναλίστ Στουτγάρδη επικράτησε με συνολικό σκορ 5-4. Ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός και μοναδικός τίτλος για τους Ναπολιτάνους