Να διατηρήσει το προβάδισμα πρόκρισης στη Μασσαλία θέλει η ΑΕΚ

ΑΕΚ

i

© Intime

Να διατηρήσει το προβάδισμα πρόκρισης στη Μασσαλία θέλει η ΑΕΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:41 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 26.10.2023

Η ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία (26/10, 19:45) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα ματς που το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ψάχνει ακόμη μία υπέρβαση.

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ιδανικά την πορεία της στην Ευρώπη και πλέον καλείται να δώσει συνέχεια!

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μαρσέιγ (26/10, 19:45) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα ματς που οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα πρόκρισης.

Να θυμίσουμε πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπράιτον (2-3) κι από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Άγιαξ (1-1), με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις πόντους.

Από την άλλη, η Μαρσέιγ έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με δύο ισοπαλίες απέναντι σε Άγιαξ και Μπράιτον και πλέον χρειάζεται τη νίκη για να πατήσει στην κορυφή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός της Ένωσης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία και Πισάρο, ενώ η Μαρσέιγ θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τους Λόπεθ, Κορέα, Ζιγκό και Γκέιγ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλοι της ΑΕΚ θα δώσουν βροντερό παρών σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς, με το «πάρτι» να έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ (25/10), στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Μαρσέιγ (Τζ. Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Ρονζιέ, Βερετού, Σαρ, Χαρίτ, Ουναχί, Ομπαμεγιάνγκ

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Τσούμπερ, Πόνσε

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Γκόλις, Ομπούκοβιτς (Πολωνία)

4ος: Σιλβέστρακ (Πολωνία)

VAR: Κβατκόφσκι (Πολωνία), Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)

Αλμέιδα: «Καμία ανησυχία για τις απουσίες, έντεκα πάντα εναντίον έντεκα»

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ένα 24ωρο πριν από τη σέντρα, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για τις απουσίες των «κιτρινόμαυρων» κι όχι μόνο.

«Η δική μας νοοτροπία είναι πάντα να διατηρούμε την ίδια βάση. Γνωρίζουμε πως είμαστε σ’ ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Γνωρίζουμε πως κάθε ματς, θα πρέπει να παίξουμε σχεδόν τέλεια. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με μεγάλους παίκτες. Έναν αντίπαλο με ιστορία. Έναν αντίπαλο που έχει πολύ κόσμο να τον στηρίζει. Μ’ έναν προπονητή που ναι, μεταδίδει πολύ πάθος στην ομάδα του και από την άφιξη του έχει αλλάξει τα πράγματα. Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που μας λείπουν, αλλά είμαι ήρεμος μ’ αυτούς που έχω στην διάθεσή μου και είμαι σίγουρος πως θα τα πάνε καλά».

«Δεν με ανησυχεί τίποτα. Έχω πολύ εμπιστοσύνη σ’ όλους, που κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Και αν είναι κάτι που μάχομαι για να τους πείσω, είναι πως είναι όλοι ίσοι. Οπότε αύριο θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι σαν ομάδα και όποιος κληθεί να παίξει, θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως κάνει πάντα. Και δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να παραπονιέμαι για κάτι. Έντεκα εναντίον έντεκα. Και όποιος ξυπνήσει καλύτερα, θα κερδίσει», δήλωσε μεταξύ άλλων.