Νέα μεταγραφή για τη Μαρσέιγ - Ανακοίνωσε τον Σαρ
i

©Marseille

Νέα μεταγραφή για τη Μαρσέιγ - Ανακοίνωσε τον Σαρ

Κώστας Τσιακλής 08:59 - 25.07.2023

Η Μαρσέιγ ολοκλήρωσε την 7η καλοκαιρινή της μεταγραφή αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισμάιλα Σαρ από τη Γουότφορντ.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (αν και εφόσον προκριθούν οι πράσινοι), Μαρσέιγ, ολοκλήρωσε ακόμα μια μεταγραφή. Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ισμάιλα Σαρ από τη Γουότφορντ.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στη Ντνίπρο-1 και αν προκριθεί τότε θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι συνεχίζουν να ενισχύονται ενόψει της νέας σεζόν αφού ανακοίνωσαν την 7η μεταγραφή τους.

Το νέο απόκτημα της Μαρσέιγ είναι ο Ισμάιλα Σαρ, ο οποίος σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αγοράστηκε με 13 εκατομμύρια ευρώ συν τα οποιαδήποτε μπόνους από τη Γουότφορντ. Ο Σενεγαλέζος ακραίος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων και θα παραμείνει στη Μασσαλία μέχρι το 2028.

Όπως προαναφέραμε αυτή είναι η έβδομη καλοκαιρινή μεταγραφή για τους Μασσαλούς. Νωρίτερα είχαν αποκτηθεί οι Ρενάν Λόντι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Τζόφρι Κοντογκμπιά (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αμίν Χαρίτ (Σάλκε), Λουίς Ενρίκε (Μποταφόγκο) και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Τσέλσι).

Η ανακοίνωση της Μαρσέιγ για την απόκτηση του Σαρ αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής: «Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Ισμάιλα Σαρ από τη Γουότφορντ. Ο εξτρέμ υπέγραψε στον σύλλογο αφού πέρασε τις ιατρικές του εξετάσεις. Η Ολιμπίκ Μαρσέιγ καλωσορίζει τον Ισμάιλα Σαρ».

Το προφίλ και το ενδιαφέρον από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σαρ βρισκόταν στη Γουότφορντ από τον Αύγουστο του 2019, όταν αποκτήθηκε με 30 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρεν. Με τις «σφήκες» πραγματοποίησε συνολικά 131 συμμετοχές και είχε απολογισμό 34 γκολ και 24 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σενεγαλέζος παλαιότερα βρισκόταν στο στόχαστρο τόσο της Λίβερπουλ, όσο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο οι υψηλές απαιτήσεις της Γουότφορντ απέτρεψαν τις δύο ομάδες από τον αποκτήσουν.

Ο Σαρ αγωνίστηκε ξανά στη Γαλλία αφού έπαιξε σε Μετζ και Ρεν. Στην πρώτη βρισκόταν από το 2016 μέχρι το 2017 και σε 33 εμφανίσεις μέτρησε πέντε γκολ και πέντε ασίστ. Η Ρεν τον αγόρασε με 17 εκατομμύρια ευρώ και τον είδε να καταγράφει 18 γκολ και 16 ασίστ σε 77 συμμετοχές.