Σάμπιτσερ: Από το «ναυάγιο» σε Μπάγερν και Γιουνάιτεντ μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη του Ντιέγκο Σιμεόνε (vids)

Μάρσελ Σάμπιτσερ

i

©Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Σάμπιτσερ: Από το «ναυάγιο» σε Μπάγερν και Γιουνάιτεντ μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη του Ντιέγκο Σιμεόνε (vids)

Κώστας Τόπας 12:41 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 17.04.2024

Στην Μπάγερν Μονάχου δεν έπιασε, στη Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να διασωθεί από το «ναυάγιο», αλλά στη Ντόρτμουντ ο Μάρσελ Σάμπιτσερ έχει βρει τον εαυτό του και η πρόκριση των Βεστφαλών στα ημιτελικά του Champions League φέρει την φαρδιά υπογραφή του.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλει να γράψει ιστορία. Η γερμανική ομάδα κατάφερε να βγάλει «νοκ-άουτ» την Ατλέτικο με μια πραγματική επιθετική καταιγίδα και, με μια θεαματική ατμόσφαιρα στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», τσέκαρε τη θέση της στα ημιτελικά του Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει την ομάδα της Ντόρτμουντ, που αναζητούσε συνεχώς γκολ. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το ευνοϊκό -για την ομάδα τους- αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και, παρότι ισοφάρισαν σε 2-2, τελικά υπέκυψαν για άλλη μια φορά στη γερμανική αποτελεσματικότητα.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του ζευγαριού και ειδικά της ρεβάνς, ήταν ο Μάρσελ Σάμπιτσερ. Ο Αυστριακός μέσος έχει ανακτήσει το καλύτερό του επίπεδο στη γερμανική ομάδα και ήταν ο σκόρερ του τέταρτου και τελευταίου γκολ της μονομαχίας, εκτός από το ότι μοίρασε δύο ασίστ στην αναμέτρηση κόντρα στους «ροχιμπλάνκος».

Πέρα από την παραγωγή γκολ, ο Σάμπιτσερ ήταν η λαβή και το πηδάλιο των Βεστφαλών. Ο Αυστριακός διεθνής κυριάρχησε σε πολλά ρεκόρ στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε, είναι ικανός να είναι ακριβής με την μπάλα ενώ πάντα κάνει κάτι παραπάνω από καλή αμυντική δουλειά χάρη στην τακτική του ευφυΐα και την ανάπτυξή του στο γήπεδο.

Φαίνεται ότι βρήκε τη θέση του στη Ντόρτμουντ, επανασυνδέοντας τις εμφανίσεις που κατέγραψε στη Λειψία και του επέτρεψε να υπογράψει στην Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, ούτε η ομάδα του Μονάχου, ούτε αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπόρεσε να βγάλει το πνεύμα νικητή που έχει ο Σάμπιτσερ αι το πέρασμά του ήταν εντελώς απογοητευτικό και στις δύο αυτές ομάδες.

Έτσι, ο Μάρσελ Σάμπιτσερ έγινε ο μεγάλος «ήρωας» των Βεστφαλών στο Champions League με μια Μπορούσια Ντόρτμουντ που θέλει να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της, μετά το τρόπαιο το 1997.