Αποσύρεται η Μάρτα από την Εθνική Βραζιλίας

Μάρτα

i

/©Photo by Ricardo Moreira/Getty Images

Αποσύρεται η Μάρτα από την Εθνική Βραζιλίας

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:40 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 26.04.2024

Η θρύλος της Βραζιλίας αλλά και του ποδοσφαίρου γυναικών, Μάρτα ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τη «σελεσάο» στο τέλος της σεζόν.

Τέλος εποχής! Η θρύλος της Βραζιλίας αλλά και του ποδοσφαίρου γυναικών, Μάρτα ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τη «σελεσάο» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

«Αν πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα απολαύσω την κάθε στιγμή, γιατί ανεξάρτητα από το αν πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή όχι, αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά με την εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει πλέον η Μάρτα στην Εθνική ως αθλήτρια από το 2025 και μετά, δεν υπάρχει», ανέφερε στο CNN Esportes.

«Αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά και μπορώ ήδη να το επιβεβαιώσω εδώ. Είναι μια στιγμή που πρέπει να καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα. Είμαι πολύ ήρεμη σε αυτό, γιατί βλέπω με μεγάλη αισιοδοξία αυτή την εξέλιξη που έχουμε σε σχέση με τους νέους αθλητές», συμπλήρωσε.

Ήταν το πρώτο άτομο που σκόραρε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, κατέχει το ρεκόρ (άνδρες ή γυναίκες) για τα περισσότερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 17 κι έχει συμμετάσχει σε έξι συνεχόμενα Μουντιάλ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2007 κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα και το Χρυσό Παπούτσι (κορυφαία σκόρερ), αν και οι Βραζιλιάνες δεν κατόρθωσαν να στεφθούν πρωταθλήτριες…

Η Μάρτα έχει δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια. Έχει αναδειχθεί έξι φορές η Παγκόσμια Ποδοσφαιρίστρια της Χρονιάς από τη FIFA και είναι μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του ποδοσφαίρου γυναικών στον κόσμο.