Σκάνδαλο με διαιτητή που είχε κάνει έξαλλο τον Ολυμπιακό: Ερευνάται από την UEFA για συμμετοχή σε ακροδεξιό κόμμα!

Σιμόν Μαρτσίνιακ

i

© Intime

Σκάνδαλο με διαιτητή που είχε κάνει έξαλλο τον Ολυμπιακό: Ερευνάται από την UEFA για συμμετοχή σε ακροδεξιό κόμμα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:43 - 01.06.2023

Τη συμμετοχή του Σιμόν Μαρτσίνιακ σε ακροδεξιό κόμμα φαίνεται να εξετάζει η UEFA, με αφορμή την παρουσία του σε ομιλία συντηρητικού κόμματος.

Η UEFA είχε ορίσει τον Σιμόν Μαρτσίνιακ ως διαιτητή, για τον επερχόμενο τελικό του UEFA Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ. Ωστόσο, λίγα 24ωρα πριν την μεγάλη αναμέτρηση, το όνομα του φαίνεται πως εμπλέκετε σε σκάνδαλο... φωτιά, το οποίο και μοιάζει να ερευνά η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, με αποτέλεσμα η θέση του να... τρίζει.

Πιο αναλυτικά, ο Πολωνός ρέφερι βρέθηκε ως προσκεκλημένος του Σλαβομίρ Μέντζεν σε εκδήλωση του κόμματος «Konfederacja». Ένα κόμμα το οποίο μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί με την ακροδεξιά, αφού έχει ως κύριο σλόγκαν του την πρόταση: «Είμαστε εναντίον των Εβραίων, των γκέι, των αμβλώσεων και της φορολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της Guardian, ο ίδιος μίλησε ως καλεσμένος του πολιτικού στην εκδήλωση με ονομασία «Everest» στις 29 του Μάη, μέσω τις οποίας παρουσιάστηκαν για μία ακόμα φορά οι ακραίες θέσεις της παράταξης.

Το θέμα, όπως ήταν λογικό, έφτασε στη UEFA, η οποία δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. «Η UEFA γνωρίζει τις καταγγελίες γύρω από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ και ζητά επείγουσα διευκρίνιση. Η UEFA και ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα αντιτίθεται με τις «αξίες» που προωθεί η εν λόγω ομάδα και παίρνει πολύ σοβαρά αυτούς τους ισχυρισμούς. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει αύριο, αφού εξεταστούν όλα τα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η συνομοσπονδία σε συνομιλία της με δημοσιογράφο της Guardian.

Στην Ελλάδα, το όνομα του διαιτητή είναι γνωστό για τις αποφάσεις του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Γουλβς, τον Αύγουστο του 2020. Οι Πειραιώτες είχαν έντονα παράπονα μετά τη λήξη της ρεβάνς στην Αγγλία, θεωρώντας πως ο Πολωνός επηρέασε με τις αποφάσεις του το αποτέλεσμα του αγώνα και κατ' επέκταση την πρόκριση της ομάδας στους «8» της διοργάνωσης.