Μαχλάς: «Ο Ολυμπιακός μου θυμίζει τον περσινό ΠΑΟΚ - Από τους καλύτερους στην Ευρώπη ο Λουτσέσκου»

Νίκος Μαχλάς

i

© Intime

Μαχλάς: «Ο Ολυμπιακός μου θυμίζει τον περσινό ΠΑΟΚ - Από τους καλύτερους στην Ευρώπη ο Λουτσέσκου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:51 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:58 - 04.01.2024

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Μαχλάς, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό, αλλά και τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Μαχλάς, κλήθηκε να μιλήσει για τον Ολυμπιακό, την κακή εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Καρβαλιάλ στη Λαμία και τις επερχόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Επιπλέον, ο ίδιος στάθηκε στον Ράζβαν Λουτσέσκου και στα όσα έχει καταφέρει με τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στο Metropolis 95.5:

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι κάτι του λείπει, μου θυμίζει τον περσινό ΠΑΟΚ, μια του ύψους και μια του βάθους. Χωρίς να έχει μια στάνταρ αυτοπεποίθηση και απόδοση που να σου γεμίζει το μάτι. Να λες ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. 

Πρέπει να έρθουν παραπάνω παίκτες από αυτούς που θα διώξει. Κάτι πρέπει να αλλάξει, να γίνει ένα μπαμ. Δεν είναι αυτή η εικόνα. Καλά το σκέφτηκε ο πρόεδρος, αλλά πρέπει να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Η ποιότητα του Ολυμπιακού δεν είναι αυτή, μας έχει συνηθίσει όλους να φέρνει ποιοτικούς παίκτες και να έχει μια άλλη εικόνα».

Για το αν είναι δίκαιη η πρωτιά του ΠΑΟΚ στην βαθμολογία του πρωταθλήματος: «Πανδίκαια είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ, είναι εξαιρετική ομάδα.

Έφυγε το άγχος, το έλεγα πριν έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Ήταν σωστές οι επιλογές, το balance και η χημεία. Και μην ξεχνάμε πως έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, που διαχειρίζεται πάρα πολύ σωστά όλους αυτούς τους παίκτες. Μετά από πολλά χρόνια βλέπω έναν Λουτσέσκου που είναι πιο σίγουρος από ποτέ και έχει καταφέρει αυτό που θέλει. Είναι δίκαια ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση και οδεύει για το πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι έχει βγάλει το άγχος από πάνω του, έχει αυτοπεποίθηση. Πρώτη φορά βλέπω τον ΠΑΟΚ να είναι και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη εκπληκτικός. Για μένα, έχω να το δω πολλά χρόνια».

Για το αν ο φετινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από την ομάδα που είχε κατακτήσει το ντάμπλ τη σεζόν 2018-29: «Όταν παίρνεις ένα πρωτάθλημα είσαι ο πρωταθλητής, ο καλύτερος. Άρα μην βιαζόμαστε, εγώ βλέπω το τώρα. Βλέπω και τη συνέχεια ότι θα είναι ανάλογη, αλλά δεν μπορείς να αλλοιώσεις την άλλη ομάδα . Όταν και αν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα και η φετινή, τότε θα σας πω ότι ναι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα.

Η ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον Ζίβκοβιτς. Ο κάθε παίκτης που θα μπει θέλει να έχει τον ρόλο του. Με τον ΟΦΗ, χωρίς να κάνει πολλά κέρδισε σαν να ήταν με σβηστές μηχανές, η ομάδα βγάζει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Είναι δουλειά προπονητή και διοίκησης.

Αλλά και ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει πολλά αν δεν έχει το υλικό. Διαχειρίζεται εκπληκτικά όλους τους παίκτες, εκεί φαίνεται η ποιότητα και η προσωπικότητα του Λουτσέσκου. Μιλάμε για έναν προπονητή που είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Για τα «σκαμπανεβάσματα» που εμφανίζουν οι υπόλοιπες ομάδες του Big4, και ειδικά ο Παναθηναϊκός που ακολουθεί τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία: «Δεν υπάρχει σταθερότητα. Ο Παναθηναϊκός, που είναι και αυτός πρωτοπόρος, είναι πολύ καλή ομάδα στο balance αλλά δεν είναι αυτή η ομάδα που την πιστεύεις μέχρι το τέλος, ότι θα πρωταγωνιστήσει σε όλους τους τομείς μέχρι το τέλος. Δεν σου βγάζει το κάτι έξτρα. Εκεί σκέφτηκε και ο πρόεδρο την αλλαγή του Γιοβάνοβιτς, που εμένα δεν μου άρεσε. 

Από την άλλη καταλαβαίνω πως πιστεύουν ότι μια αλλαγή μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο. Να εξιλεωθεί και να κάνει τα πάντα για να πάρει ένα πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός διψάει για πρωτάθλημα! Αυτό του δίνει ένα έξτρα κίνητρο και θα του δίνει ώθηση να παραμείνει συγκεντρωμένος. Πιο πολύ όμως πιστεύω ότι θ ανέβει η ΑΕΚ παρά το ότι θα κρατηθεί τόσο ψηλά ο Παναθηναϊκός».

Για το αν η παρουσία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μπορούν να επηρεάσουν τις επιδόσεις των δύο ομάδων στο εγχώριο πρωτάθλημα: «Αυτό το «επιβαρυμένο πρόγραμμα» δεν μπορώ να το ακούω και να το έχουν σαν καραμέλα, αν και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν το αναφέρουν αυτό. Είναι χαρά να παίζουν στην Ευρώπη και είναι σε εγρήγορση. Εγώ όταν έπαιζα ήμουν σε εγρήγορση, το περίμενα πως και πως να παίζω Τετάρτη και Κυριακή. Είναι επαγγελματίες, δεν νομίζω ότι έχουν θέμα με την κούραση. Θεωρώ ότι μετράει η ποιότητα και η διαχείριση του ρόστερ».