Με τον… αέρα  του +5 ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των «αιωνίων»
i

Χάμες - Κουρμπέλης / ©intime

Με τον… αέρα του +5 ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ευγενία Κουντούρη 14:08 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 21.02.2023

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 5 βαθμούς περισσότερους από τον Παναθηναϊκό ένα γύρο μετά το μεταξύ τους παιχνίδι του α’ γύρου της Super League.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό στον σχετικό πίνακα της Super League, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλύψει το μισό... έδαφος σε σχέση με το που βρίσκονταν όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη Λεωφόρο, στον α’ γύρο του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός είχε τότε να καλύψει μία, σχεδόν χαοτική, διαφορά 10 βαθμών που έκανε πολλούς να πιστεύουν πως η διεκδίκηση του φετινού τίτλου είχε ήδη χαθεί για τους Πειραιώτες.

Πέρασε ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες σε ένα παιχνίδι ο χαρακτήρας του οποίου δεν έχει σχέση με αυτόν της 11ης αγωνιστικής στις 6 Νοεμβρίου του 2022.

Περίπου τρεισήμισι μήνες μετά οι παίκτες του Μίτσελ έχουν τη δυνατότητα να βάλουν και πάλι «φωτιά» στο πρωτάθλημα και να εμφανιστούν ξανά ως μια από τις ομάδες που έχει υψηλές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα δυνατό come back κι ένα γύρο μετά το παιχνίδι της Λεωφόρου έχει ήδη καλύψει τον μισό δρόμο και πλέον έχει τη δυνατότητα με νίκη να βρεθεί κυριολεκτικά μια ανάσα από τους «πράσινους», μόλις δύο βαθμούς πίσω.

Από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και τώρα η ομάδα του Πειραιά έχει κερδίσει 28 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 23 πόντους. Από το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής μέχρι τώρα δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πέντε βαθμούς μπροστά από τον … αιώνιο αντίπαλο τους.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 44 γκολ (10 περισσότερα από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς), ενώ είναι και η ομάδα με την καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Το σχέδιο του Μίτσελ και η αλλαγή στα πρόσωπα

Ο Μίτσελ που αμφισβητείται έντονα και μάλιστα μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο παιχνίδι του κυπέλλου δέχθηκε φραστική επίθεση από τους οπαδούς της ομάδας που του ζήτησαν να φύγει, μπορεί να βρεθεί σε σχέση ισχύος εάν ο Ολυμπιακός το Σάββατο κάνει το +8 από τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Για μια ακόμη φορά ο Ισπανός φαίνεται πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, αν και η απόδοση της ομάδας κόντρα στη Λαμία ήταν πολύ καλή.

Με τον Γκάρι Ροντρίγκες να είναι εκτός πλάνων, αφού διαγνώσθηκε με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο αριστερά, αλλά και τον Παπασταθόπουλο να παραμένει αμφίβολος, φαίνεται πως οι Μπιέλ και Μπα θα βρουν θέση στην ενδεκάδα.

Παράλληλα ο Πασχαλάκης θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια με τον Ραμόν να διεκδικεί ξανά τη θέση του αριστερού μπακ από τον Ρέαμπτσιουκ, ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Χάμες.

Ουσιαστικά οι Πειραιώτες αναμένεται σε σχέση μα τον αγώνα της Λεωφόρου να έχουν αλλαγές στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Ραμόν και Ροντινέι να παίρνουν τις θέσεις των Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα αντίστοιχα, αλλά και στα άκρα της επίθεσης με τους Κανός και Μπιέλ (ή Φορτούνης) να ξεκινούν αντί των Μασούρα και Μας που είχαν ξεκινήσει στα άκρα των «ερυθρόλευκων» στη Λεωφόρο.

Tags: