Ούτε οι Σαουδάραβες δεν θέλουν τον Γκρίνγουντ για να μην τους χαλάσει... την εικόνα

Μέισον Γκρίνγουντ

i

©printscreen

Ούτε οι Σαουδάραβες δεν θέλουν τον Γκρίνγουντ για να μην τους χαλάσει... την εικόνα

Sportal newsroom 10:50 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 23.08.2023

Ο Μέισον Γκρίνγουντ ψάχνει τον επόμενό του σταθμό, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάτι το οποίο όμως δεν θα είναι εύκολο όπως όλα δείχνουν, καθώς η δημόσιά του εικόνα έχει πληγεί τόσο που ακόμα και οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας διστάζουν να του προσφέρουν συμβόλαιο.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ είναι σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής πρόκλησης, προκειμένου να επανεκκινήσει την καριέρα του αλλά όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο δεν θα είναι τόσο εύκολο. Η δημόσια εικόνα του έχει πληγεί τόσο από τις κατηγορίες της κοπέλας του, Χάριετ Ρόμπσον, που ακόμα και οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας το σκέφτομαι σοβαρά αν θα τον προσεγγίσουν.

Αυτό γιατί η αραβική χώρα πραγματοποιεί μεγάλες προσπάθειες να βελτιώσει την εικόνα της, κάνοντας ταυτόχρονα και σχετική πρόοδο ακόμα και στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών. Έτσι, κατά το βρετανικό «TalkSport» θεωρείται πως μια πρόταση στον νεαρό Άγγλο θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα πληγώνοντας την εικόνα της χώρας που έτσι και αλλιώς μόνο θετική δεν είναι σε ένα μεγάλο μέρος της Δύσης.

Υπενθυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία έχει βάλει ως μεγάλο στόχο της τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου στο κοντινό μέλλον και επομένως δεν θέλει περισπασμούς που θα πάνε πίσω τις προσπάθειές της.

Μια από τις ομάδες που υποτίθεται πως ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του ήταν η Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραντ, με τον Άγγλο προπονητή να διαψεύδει την είδηση μέσα από ανάρτηση στα social media του.

Εις ότι αφορά την περίπτωση του Γκρίνγουντ θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο του 2022 η κοπέλα του τον κατηγόρησε για απόπειρα βιασμού και κακοποίηση, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram με την ίδια να αιμορραγεί και να είναι γεμάτη μελανιές. Τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε και όλες οι κατηγορίες απορρίφθηκαν έπειτα από την απόσυρση βασικού μάρτυρα. Παρ 'όλα αυτά η Γιουνάιτεντ θεώρησε πως θα ήταν καλύτερο τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του.

Πλέον ο Άγγλος επιθετικός και η Ρόμπσον βρίσκονται και πάλι μαζί, ενώ τον προηγούμενο μήνα ανέβασαν φωτογραφία στα social media τους ανακοινώνοντας την γέννηση του πρώτου τους παιδιού.