Μέρος των χρημάτων από τη μεταγραφή του Μούντρικ θα δοθεί για την ενίσχυση Ουκρανών στρατιωτών!
i

Ο Μιχαίλο Μούντρικ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»/©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Μέρος των χρημάτων από τη μεταγραφή του Μούντρικ θα δοθεί για την ενίσχυση Ουκρανών στρατιωτών!

Sportal newsroom 12:46 - 16.01.2023

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ, Ρινάτ Αχμέτοφ, 23 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα της μεταγραφής του Μούντρικ θα δοθούν για την ενίσχυση Ουκρανών στρατιωτών και των οικογενειών τους.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της Σαχτάρ, Ρινάτ Αχμέτοφ, λεπτομέρειες της συμφωνίας που έστειλε τον Μιχάιλο Μούντρικ στην Τσέλσι. Μέσω επίσημης ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Αχμέτοφ αποκάλυψε πως ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που θα εισπράξει ο ουκρανικός σύλλογος θα δοθούν για να ενισχυθούν Ουκρανοί στρατιώτες και οι οικογένειές τους, που λόγω του πολέμου με τη Ρωσία βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Οι 10+1 πιο ακριβές χειμερινές μεταγραφές της ιστορίας: Από τον Χάκπο στον Μούντρικ και τον Κουτίνιο (vids)
PREMIER LEAGUE

10:23 - 16.01.2023

Οι 10+1 πιο ακριβές χειμερινές μεταγραφές της ιστορίας: Από τον Χάκπο στον Μούντρικ και τον Κουτίνιο (vids)

Η μετακίνηση του Μιχαίλο Μούντρικ στην Τσέλσι, έναντι 100 εκατομμύριων ευρώ, έγινε η η πιο ακριβή μεταγραφή κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στην Premier League.

«Πήρα την απόφαση να δημιουργήσω το Heart of Azovstal, ένα project σχεδιασμένο να βοηθήσει εκείνους που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη και τις οικογένειές τους, όπως και τις οικογένειες των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ηρωικές πράξεις τους είναι χωρίς προηγούμενο στον σύγχρονο κόσμο» ανάφερε αρχικά ο Αχμέτοφ, συμπληρώνοντας:

«Σήμερα, διαθέτω 23 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσω τους στρατιώτες, τους υπερασπιστές, και τις οικογένειές τους. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν διάφορες ανάγκες. Από την παροχή ιατρικής και ψυχολογικής περίθαλψης ως την εκπλήρωση συγκεκριμένων αιτημάτων».

Υπενθυμίζεται πως για να αποκτήσει τον Μούντρικ η Τσέλσι βγάζει από τα ταμεία της περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο Αχμέτοφ οι δυο σύλλογοι συμφώνησαν μελλοντικά να δώσουν ένα φιλικό στο «Ουκρανικό Ντόνετσκ».