Ο Μέσι αποκάλυψε την ταινία που στηρίζει στα Όσκαρ (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

©INTIME

Ο Μέσι αποκάλυψε την ταινία που στηρίζει στα Όσκαρ (vid)

Sportal newsroom 12:41 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 21.02.2023

Ο Λιονέλ Μέσι έχει βρει την αγαπημένη του ταινία μεταξύ των υποψηφίων για τα φετινά βραβεία Όσκαρ και φρόντισε να το δείξει μέσω social media.

Ξετυλίγοντας την αληθινή ιστορία της δίκης των στρατηγών της αργεντίνικης δικτατορίας και των εισαγγελέων που την έφεραν εις πέρας, το φιλμ είναι κλασικό στη φόρμα του, συγκινητικό, αποτελεσματικό κι ελπιδοφόρο. Κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ είναι υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. H ταινία προβάλλεται στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.

Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με τον εισαγγελέα, Τζούλιο Στρασέρα, ο οποίος έχει αναλάβει να συντάξει το κατηγορητήριο κατά των υπευθύνων του πραξικοπήματος και των διώξεων της ανεξέλεγκτης κρατικής τρομοκρατίας, βίας, των αμέτρητων θανάτων και εξαφανισμένων θυμάτων της Αργεντινής όλων εκείνων που αντιστάθηκαν στη δικτατορία. Συνεργάτες του εισαγγελέα είναι, κατόπιν επιλογής του, ένας νεαρός άπειρος συνάδελφός του, ο Λουί Μονέρο Οκάμπο και μια ομάδα από δικηγόρους που μόλις έχουν αποφοιτήσει από την Νομική Σχολή. Αυτοί θα συνεργαστούν για να βρουν τις αποδείξεις και να συντάξουν το κατηγορητήριο που θα αποδώσει δικαιοσύνη στα θύματα και θα καταδικάσει τους θύτες.

Φυσικά μεγάλος υποστηρικτής της ταινίας, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγραψε στα social media. 

«Τι σπουδαία ταινία. Πάμε για το τρίτο», ήταν το μήνυμα του «Pulga».