Μέσι: «Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω από τη Μπαρτσελόνα, τότε θα αποφασίσω να αποσυρθώ»

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Μέσι: «Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω από τη Μπαρτσελόνα, τότε θα αποφασίσω να αποσυρθώ»

Κώστας Τόπας 09:42 - 27.03.2024

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για την αποχώρηση του από τη Μπαρτσελόνα, την ημέρα που θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και διαβεβαίωσε ότι αν δεν είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή θα είχε αποχωρήσει από την «Αλμπισελέστε» μετά το Κατάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι παραχώρησε μια συνέντευξη στο podcast «Big Time», στην οποία έκανε μια ανασκόπηση της αποχώρησής του από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021, διασφαλίζοντας ότι ήθελε να συνεχίσει στον σύλλογο όπου μεγάλωσε:

«Η αλλαγή ήταν δύσκολη όταν πήγα στην Παρί Σεν Ζερμέν, γιατί τα πήγαινα πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα και σχεδίαζα να μείνω εκεί. Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, έπρεπε να ξαναφτιάξω τη ζωή μου από τη μια μέρα στην άλλη. Γνώρισα ένα άλλο πρωτάθλημα, έναν άλλο σύλλογο, νέα αποδυτήρια. Ήταν μια αλλαγή που δεν αναζητούσα και γι’ αυτό ήταν δύσκολο στην αρχή», ανέφερε αρχικά ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή το 2022.

Στη συνέχεια, ο «Pulga» μίλησε για το πώς ήταν η άφιξή του στη Μπαρτσελόνα όταν ήταν παιδί του άλλαξε τη ζωή: « Για μένα ήταν δύσκολο όταν έφτασα στη Μπαρτσελόνα. Ήμουν παιδί και έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέους φίλους, νέα χώρα, νέα πόλη, νέους ανθρώπους, νέο σχολείο. Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή, αλλά νόμιζα ότι έκανα αυτό που ήθελα, παίζοντας ποδόσφαιρο, σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα και αυτό με έκανε να προχωρήσω μπροστά, ήταν εντυπωσιακό και το χάρηκα πολύ. Πάντα μου φέρονταν πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα, τους είμαι ευγνώμων ».

Τώρα, μετά τη νέα του καριέρα εκτός Ευρώπης, στην Ίντερ Μαϊάμι, κάποιοι ήδη πιστεύουν ότι το τέλος του Αργεντινού μπορεί να πλησιάζει και μιλούν για την πιθανή αποχώρησή του: «Ξέρω ότι τη στιγμή που νιώθω ότι δεν είμαι πλέον σε θέση να παίξω και πως δεν θα απολαμβάνω πλέον να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, θα το αφήσω. Κάνω πολύ αυτοκριτική με τον εαυτό μου, ξέρω πότε είμαι καλός, πότε είμαι κακός, πότε παίζω καλά και πότε παίζω άσχημα. Όταν νιώσω ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βήμα, θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι την ηλικία. Αν νιώθω καλά θα προσπαθώ πάντα να συνεχίζω να αγωνίζομαι γιατί είναι αυτό που μου αρέσει και αυτό που ξέρω να κάνω».

Ο Μέσι έκανε ανασκόπηση για όλα όσα έχει πετύχει ως ποδοσφαιριστής και δεν σκέφτεται τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω όταν αποσυρθώ, σήμερα προσπαθώ να απολαμβάνω τη μέρα με τη μέρα, τις στιγμές, χωρίς να σκέφτομαι το παραπέρα. Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο ακόμα, ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για λίγο ακόμα, αυτό που μου αρέσει. Όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα βρω τον δρόμο για αυτό που με ικανοποιεί και τι μου αρέσει και έναν νέο ρόλο. Σε αθλητικό επίπεδο ήμουν τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Δόξα τω Θεώ που μου έδωσε τόσα πολλά σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, καθώς και με την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Προσπαθώ να απολαμβάνω όλα όσα μου έχει δώσει ο Θεός μέχρι τώρα, που είναι πολλά».

Ολοκληρώνοντας, ο Αργεντινός αστέρα αποκαλύπτει τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ: «Το να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές για εμάς, τις οικογένειές μας και ολόκληρη τη χώρα ήταν μαγικό, θα μείνει μαζί μας για μια ζωή. Σίγουρα θα είχα φύγει από την εθνική αν δεν γίναμε πρωταθλητές, αλλά ευτυχώς μας δόθηκε και δώσαμε άλλον έναν τίτλο στην Αργεντινή», κατέληξε ο Μέσι.