Εμπαπέ, Οσίμεν και Κέιν: Τα σίριαλ μεταγραφών με τους πιο «καυτούς» στράικερ (vids)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Εμπαπέ, Οσίμεν και Κέιν: Τα σίριαλ μεταγραφών με τους πιο «καυτούς» στράικερ (vids)

Κώστας Τόπας 12:48 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 17.06.2023

Εμπαπέ, Οσίμεν, Κέιν κι άλλα αστέρια του ποδοσφαίρου συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες ώστε το καλοκαίρι να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους και να ανοίξουν νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού αναμένεται να είναι «καυτή», ειδικά όσον αφορά τις μεταγραφές των επιθετικών. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί διεθνείς επιθετικοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν φανέλες, πυροδοτώντας «βόμβες» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Οπως για παράδειγμα ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος στράικερ θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος στο τέλος της επόμενης σεζόν. Ο επιθετικός της Παρί έχει αποφασίσει να μην ασκήσει την οψιόν ενός επιπλέον έτους που ενσωματώθηκε κατά την ανανέωση του στις 21 Μαΐου 2022. Ο 24χρονος αστέρας ει προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου 2023 για να ασκήσει αυτή την επιλογή, αλλά όλα δείχνουν ότι έχει πάρει ήδη την απόφασή του και μένει να την ανακοινώσει στους ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Εμπαπέ μίλησε για την απόφασή του να μην ασκήσει την επιλογή επέκτασης για μια επιπλέον σεζόν με την γαλλική ομάδα και μάλιστα, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να παραμείνει στο Παρίσι την επόμενη σεζόν και διαβεβαιώνει ότι δεν θα αναγκαστεί να αποχωρήσει για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση φέτος για τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ακόμα κι αν αυτό γίνει στο τέλος της επόμενης χρονιάς, προκειμένου να μην βγάλουν χρήματα από τα ταμεία τους.

Η υπόθεση του πρωταθλητή Ιταλίας Βίκτορ Οσίμεν

Το μέλλον του Βίκτορ Οσίμεν δεν έχει ακόμη καθοριστεί, παρά το γεγονός ότι ο Νιγηριανός επιθετικός συνδέεται με τη Νάπολι με συμβόλαιο που ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τρίτου Scudetto των «παρτενοπέι» έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι μια μέρα φιλοδοξεί να παίξει σε κορυφαίο σύλλογο της Premier League. Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να μην αγωνίζεται στο Νησί, ωστόσο είναι μία από τις ομάδες που γλυκοιτάζουν την περίπτωση του Οσίμεν, καθώς αναζητεί επιθετικό ενόψει της νέας σεζόν.

Την ημέρα της φιέστας της Νάπολι, ο Οσίμεν ρωτήθηκε ξανά για την απόφαση που έχει πάρει για το μέλλον του, με τον Νιγηριανό διεθνή επιθετικό να μην δίνει ξεκάθαρη απάντηση.

«Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος για το μέλλον μου. Λατρεύω τη Νάπολι και τους Ναπολιτάνους. Δεν ξέρω τι θα γίνει, θα δεχτώ ότι αποφασιστεί», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Η περίπλοκη σεζόν του Βλάχοβιτς και οι μνηστήρες

Η φετινή σεζόν για τον Ντούσαν Βλάχοβιτς στη Γιουβέντους, μετά την μεταγραφή του από την Φιορεντίνα, ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη και μπερδεμένη. Τα 14 γκολ σε 42 αγώνες, μεταξύ πρωταθλήματος και κυπέλλου, δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά για έναν επιθετικό που η «Γηραιά Κυρία» πλήρωσε 70 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους μόλις πριν από ενάμιση χρόνο.

Εξάλλου, ο Σέρβος στράικερ έχει δείξει -σε διάφορες καταστάσεις- μια απτή νευρικότητα, ακριβώς λόγω της αδυναμίας να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που είχε καταφέρει να δείξει στη Φλωρεντία. Σε αυτή την κατάσταση προστίθεται και αυτή της Γιουβέντους που λόγω της ποινής των βαθμών στη βαθμολογία για την υπόθεση των κεφαλαιουχικών κερδών, έπεσε στην έβδομη θέση, χάνοντας την πιθανότητα πρόκρισης στο επόμενο Champions League.

Τα χαμένα έσοδα που προέρχονται από την προσγείωση στους ομίλους του Champions League, αντιπροσωπεύουν σημαντική οικονομική ζημιά για έναν σύλλογο που θα μπορούσε να αναγκαστεί να προχωρήσει σε πωλήσεις παικτών. Οπως πουλώντας ένα από τα πολύτιμα κομμάτια του συλλόγου, τον Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Το ερωτηματικό με τον Χάρι Κέιν

Ένα μεγάλο ερωτηματικό συνδέεται και με το ποδοσφαιρικό μέλλον του Χάρι Κέιν. Ο επιθετικός της Τότεναμ θα δει το συμβόλαιό του με τα «σπιρούνια» να λήγει σε ένα χρόνο. Ένα χρόνο μετά το σενάριο του «χωρισμού», ο Άγγλος φορ θα μπορούσε να αλλάξει τη φανέλα του αυτό καλοκαίρι, επιτρέποντας στους Λονδρέζους να κερδίσουν χρήματα από τη μεταγραφή του. Φέτος, για τον Κέιν ήταν η δέκατη σεζόν του με τον σύλλογο από την πρωτεύουσα και μάλιστα ο πρωταγωνιστής μιας σπουδαίας σεζόν, με 30 γκολ που σημείωσε στην Premier League

Το όνομα του υψηλόσωμου στράικερ είχε πέσει πριν από μερικές εβδομάδες στο τραπέζι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι άνθρωποι των «κόκκινων διαβόλων» φαίνεται πως εγκατέλειψαν  την προσπάθεια απόκτησης του Κέιν, αφού θεωρούν ότι η Τότεναμ δεν θέλει να παραχωρήσει στην ομάδα τους τον έμπειρο επιθετικό. Έτσι, οι διοικούντες την Γιουνάιτεντ έχουν στρέψει σε άλλες περιπτώσεις την προσοχή τους για την ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, με τον Ράσμους Χόιλουντ της Αταλάντα να έχει κερδίσει πόντους.

Αυτοί που «καίγονται» για φορ κλάσης

Υπάρχουν αρκετοί κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που έχουν τοποθετήσει ψηλά στη λίστα τους την απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού για την επόμενη μεταγραφική εκστρατεία. Ξεκινώντας από την Μπάγερν Μονάχου, της οποίας το γενικό επιτελείο τόνισε την ανάγκη προσθήκης ενός «9αριού» που να έχει το εύκολο γκολ υπό τις διαταγές του Τόμας Τούχελ. Και από αυτή την άποψη, το όνομα του Βλάχοβιτς εντάσσεται σε έναν στενό κύκλο που περιλαμβάνει τον Κόλο Μουάνι αλλά και τον Βίκτορ Οσιμέν, με την περίπτωση του τελευταίου να θεωρείται πιο δύσκολη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητά επίσης έναν επιθετικό που θα μπορεί να την βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στο σκοράρισμα. Ο Χάρι Κέιν ήταν μια επιλογή, αλλά πλέον δεν υφίσταται για τους «κόκκινους διαβόλους» γι' αυτό κι εξετάζονται άλλες περιπτώσεις. Ο Έρικ Τεν Χαχ από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει στους ιθύνοντες του συλλόγου την απόκτηση ενός φορ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στη λίστα προστίθεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έζησε πριν από μερικές εβδομάδες τον χωρισμό με τον Καρίμ Μπενζεμά που προσγειώθηκε στην Αραβία για λογαριασμό της Αλ-Ιτιχάντ. Η άβυσσος που άφησε ο Γάλλος επιθετικός κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι. Και για αυτόν τον λόγο δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι οι Μαδριλένοι θα σπεύσουν στην αγορά για να εξασφαλίσουν ένα νέο φορ για να εμπιστευτούν τις ελπίδες και τους στόχους τους.