Ανακοίνωσε τον Οκαφόρ η Μίλαν

Νόαχ Οκαφόρ

i

©ACMilan

Ανακοίνωσε τον Οκαφόρ η Μίλαν

Κώστας Τσιακλής 10:33 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 23.07.2023

Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Νόαχ Οκαφόρ, ολοκληρώνοντας έτσι την 6η της καλοκαιρινή μεταγραφή.

Η Μίλαν ανακοίνωσε την 6η της καλοκαιρινή μεταγραφή. Οι «ροσονέρι» απέκτησαν τον 23χρονο επιθετικό, Νόαχ Οκαφόρ, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σάλτσμπουργκ. Ο Ελβετός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και θα παραμείνει στο Μιλάνο μέχρι το 2028.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είναι αρκετά ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού αφού θέλει να ενισχυθεί με στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι η Μίλαν ανακοίνωσε τον Νόαχ Οκαφόρ που είναι η 6η της συνολικά μεταγραφή.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, είχε αποκαλύψει τη συμφωνία της Μίλαν με τη Σάλτσμπουργκ για τον Οκαφόρ, η οποία ανέρχεται στα 13-14 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της Μίλαν για την απόκτηση του Οκαφόρ αναφέρει τα εξής: «Η Μίλαν είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Νόαχ Οκαφόρ εντάχθηκε στον σύλλογο από την Σάλτσμπουργκ σε μόνιμη βάση. Ο Ελβετός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ροσονέρι που διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου 2028. Ο Οκαφόρ θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 17».

Ο Οκαφόρ ήταν στη Σάλτσμπουργκ από τον Ιανουάριο του 2020 όταν και αποκτήθηκε με περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ από τη Βασιλεία. Με τους Αυστριακούς έχει πραγματοποιήσει συνολικά 110 συμμετοχές και έχει απολογισμό 34 γκολ και 23 ασίστ. Πέρσι ο Ελβετός είχε 10 γκολ και πεντε ασίστ σε 32 ματς.

Κοντά και σε 7η μεταγραφή βρίσκονται οι «ροσονέρι»

Η ενίσχυση της Μίλαν όμως δεν σταματά εκεί αφού οι «ροσονέρι» βρίσκονται κοντά και στην απόκτηση του Σαμουέλ Τσουκουέζε από τη Βιγιαρεάλ. Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο είχε αναφέρει πως συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπάρχει ωστόσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο.

Ο Ιταλός ρεπόρτερ είχε αποκαλύψει πως η πρόταση των Ιταλών είναι 20 εκατομμύρια ευρώ συν κάποια μπόνους. Πάντως η μεταγραφή του 24χρονου εξτρέμ θα οδηγήσει σε «ναυάγιο» την περίπτωση του Ντάιτσι Καμάντα, ο οποίος είναι ελεύθερος και είχε συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.