Εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι φανέλες του «τερματοφύλακα» Ζιρού

Ολιβιέ Ζιρού

i

© PrtScr

Εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι φανέλες του «τερματοφύλακα» Ζιρού

Κώστας Τσιακλής 17:15 - 09.10.2023

Οι φίλοι της Μίλαν έκαναν sold-out μέσα σε ελάχιστο χρόνο τις φανέλες του «τερματοφύλακα» Ζιρού που βρίσκονταν σε πώληση από την ομάδα.

Η εμφάνιση του Ολιβιέ Ζιρού ως τερματοφύλακας έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στο ποδοσφαιρικό κοινό και κυρίως στους οπαδούς της Μίλαν, οι οποίοι εξάντλησαν ήδη όλες τις ειδικές φανέλες που βρίσκονταν προς πώληση από τον σύλλογο.

Το βράδυ του Σαββάτου (07/10) η Μίλαν αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Τζένοα στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Serie A. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι επικράτησε με 0-1 χάρη σε γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ στο 87'. Με τη νίκη τους οι «ροσονέρι» εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια της Ίντερ και ανέβηκαν στην κορυφή με 21 βαθμούς, στο +2 από τους «νερατζούρι».

Την παράσταση έκλεψε το επικό φινάλε του αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, αποβλήθηκε στο 90+8' με απευθείας κόκκινη κάρτα και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Ολιβιέ Ζιρού αφού δεν είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές των «ροσονέρι». Ο Γάλλος που στην πραγματικότητα αγωνίζεται ως επιθετικός πραγματοποίησε μια μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ στο 90+13' και κράτησε το μηδέν στην άμυνα για την ομάδα του. Αυτή του η επέμβαση έγινε viral με τον 37χρονο άσο να γνωρίζει την αποθέωση! 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ζιρού μίλησε για την απόκρουση και είπε: «Δεν το έχω βιώσει ποτέ στην καριέρα μου και είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Παλέψαμε σαν λιοντάρια. Το τελευταίο στοπ; Έκανα μια μεγάλη απόκρουση στο τέλος. Η απόκρουση την ένιωσα σχεδόν σαν γκολ. Είπα στον εαυτό μου, "Πήγαινε, καλύτερα να βγεις παρά να μείνω στο τέρμα". Δεν έχω τους αυτοματισμούς ενός τερματοφύλακα, αλλά το ένιωσα έτσι. Θα πάρω σπίτι αυτή τη φανέλα και θα τη βάλω σε κάδρο».

Όπως είχαμε σημειώσει και χθες, η Μίλαν μετά το ματς τοποθέτησε τον Ζιρού στη λίστα με τους τερματοφύλακες της ομάδας παρέα με τους Μάικ Μενιάν, Αντόνιο Μιράντε, Φρανσέσκο Νάβα και Μάρκο Σποτιέλο. Επιπλέον οι «ροσονέρι» έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να παραγγείλει φανέλα τερματοφύλακα με το όνομα και το νούμερο του Ζιρού. Οι οπαδοί της Μίλαν ενθουσιασμένοι από αυτό εξάντλησαν τις εμφανίσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι όποιος πήγαινε να αγοράσει μια τέτοια φανέλα θα έβλεπε μπροστά του την επιγραφή sold-out.