Η πώληση του Τονάλι μπορεί να οδηγήσει τη Μίλαν σε νέες επιτυχίες (vid)
i

©printscreen

Η πώληση του Τονάλι μπορεί να οδηγήσει τη Μίλαν σε νέες επιτυχίες (vid)

Ορέστης Καδδάς 12:00 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 27.07.2023

Η Μίλαν συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που έλαβε από την πώληση του Σάντρο Τονάλι και μοιάζει να βγαίνει πιο δυνατή από αυτήν παρά τα αρχικά «σύννεφα» που δημιουργήθηκαν.

Η απομάκρυνση του εμβληματικού Πάολο Μαλντίνι από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Μίλαν σε συνδυασμό με την πώληση του Σάντρο Τονάλι είχαν φέρει αρκετή γκρίνια στις τάξεις των τιφόζι των Ροσονέρι, καθώς έβλεπαν την ομάδα τους παρά την έξοδο στο Champions League να αποδυναμώνεται σε βασικές θέσεις. Ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά η κατάσταση δεν φαντάζει τόσο οδυνηρή. Σίγουρα η απομάκρυνση του Μαλντίνι δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ αλλά στο μεταγραφικό κομμάτι η Μίλαν έχει κινηθεί έξυπνα, γρήγορα και χωρίς να χαλάσει υπέρογκα ποσά. Για να γίνει αυτό φυσικά πρώτα έπρεπε να δώσει τον Σάντρο Τονάλι στη Νιουκάστλ έναντι 70 εκ. ευρώ. 

Ο Τονάλι λογιζόταν ως ένα από τα βασικά γρανάζια πάνω στα οποία θα στηριζόταν η Μίλαν και προοριζόταν και για μια από τις θέσεις των αρχηγών μαζί με τους Καλάμπρια και Ερναντέζ. Και ο ίδιος ο Τονάλι μάλιστα δεν φάνηκε να είναι καθόλου χαρούμενος με αυτήν την απόφαση της διοίκησης αλλά απ 'ότι φαίνεται η δήλωση του Στέφανο Πιόλι πως επρόκειτο για μια καλή ευκαιρία για όλες τις πλευρές είναι αληθινή. Και ο Τονάλι φυσικά θα παίξει στο υψηλότερο επίπεδο με τη Νιουκάστλ και η Μίλαν καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για Ιταλό παίκτη.

Και τα χρήματα αυτά πήγαν κατευθείαν στην αγορά τεσσάρων παικτών. Ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ με μόλις 16 εκ. ευρώ ήρθε για να «γεμίσει» τα παπούτσια του Τονάλι, σε μια σίγουρα δύσκολη αποστολή, παίρνοντας μάλιστα και το «8» που είχε προηγουμένως ο Ιταλός. Η ενίσχυση στο κέντρο δεν σταμάτησε στον μέσο της Τσέλσι, καθώς προχώρησε και σε αυτήν του Τιτζάνι Ράιντερς από την Άλκμααρ έναντι 20 εκ. ευρώ. 

Η Μίλαν που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Τσέλσι «χτύπησε» ξανά την πόρτα της ομάδας από το Λονδίνο, αυτήν τη φορά για τον Κρίστιαν Πούλισικ, τον οποίο ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν υπολόγιζε. Τέλος, δεδομένου ότι οι αποχωρήσεις των Ντιβόκ Οριγκί και Άντε Ρέμπιτς φαντάζουν σίγουρες η Μίλαν χρειαζόταν και έναν ακόμα σέντερ φορ μαζί με τον 36χρόνο πλέον Ολιβιέ Ζιρού. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Νόα Οκαφόρ για τον οποίο έδωσε μόλις 14 εκ. ευρώ. Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί και ο 18χρόνος Αργεντίνος Λούκα Ρομέρο που έμεινε ελεύθερος από τη Λάτσιο. 

Και μπορεί τα χρήματα του Τονάλι να έχουν ήδη ουσιαστικά επενδυθεί, ωστόσο η ενίσχυση δεν σταματάει εκεί. Ο Σάμουελ Τσουκουέζε είναι έτοιμος να ανακοινωθεί από τη Βιγιαρεάλ από μέρα σε μέρα, ενώ ο Γιουνούς Μούσα είναι ο επόμενος παίκτης που βρίσκεται στα ραντάρ της ομάδας του Μιλάνο. Έχει ήδη γίνει πρόταση 18 εκ. ευρώ αλλά για την ώρα η Βαλένθια επιθυμεί περισσότερα.

Στα χαρτιά η Μίλαν μοιάζει αρκετά ενισχυμένη. Μένει να φανεί πόσο γρήγορα μπορεί ο Στέφανο Πιόλι να «δέσει» όλες αυτές τις καινούργιες μεταγραφές αλλά και κατά πόσο οι ίδιες θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.