Κοντά σε διπλή μεταγραφική ενίσχυση βρίσκεται η Μίλαν

Νόαχ Οκαφόρ

i

©PrtScr

Κοντά σε διπλή μεταγραφική ενίσχυση βρίσκεται η Μίλαν

Κώστας Τσιακλής 22:11 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 21.07.2023

Η Μίλαν βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ακόμα δύο μεταγραφών. Συγκεκριμένα στους «ροσονέρι» ετοιμάζονται να υπογράψουν οι Νόαχ Οκαφόρ και Σάμουελ Τσουκουέζε.

Κοντά σε διπλή μεταγραφική ενίσχυση βρίσκεται η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» έκλεισαν τον επιθετικό της Σάλτσμπουργκ, Νόαχ Οκαφόρ, ενώ είναι και κοντά σε συμφωνία με τη Βιγιαρεάλ για την απόκτηση του Σάμουελ Τσουκουέζε. Η μεταγραφή του τελευταίου οδηγεί σε «ναυάγιο» την περίπτωση του Ντάιτσι Καμάντα.

Η Μίλαν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ακόμα δύο σημαντικές μεταγραφές αφού κάτοικοι Μιλάνου ετοιμάζονται να γίνουν ο Νόαχ Οκαφόρ και ο Σαμουέλ Τσουκουέζε. Η απόκτηση του πρώτου είναι δεδομένη αφού οι «ροσονέρι» ήρθαν σε συμφωνία με τη Σάλτσμπουργκ και θα πληρώσουν ένα ποσό κοντά στα 13-14 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, βρίσκεται ήδη στο δρόμο για το Μιλάνο.

Όσο αφορά τον Σαμουέλ Τσουκουέζε, συμφωνία μεταξύ της Μίλαν και της Βιγιαρεάλ δεν υπάρχει ωστόσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Όπως αναφέρει ο Ρομάνο η πρόταση των Ιταλών είναι 20 εκατομμύρια ευρώ συν κάποια μπόνους. Πάντως η μεταγραφή του 24χρονου εξτρέμ θα οδηγήσει σε «ναυάγιο» την περίπτωση του Ντάιτσι Καμάντα, ο οποίος είναι ελεύθερος και είχε συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Η ολοκλήρωση αυτών των μεταγραφών θα ανεβάσει τον αριθμό των νέων προσθήκων στους 7. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι Κρίστιαν Πούλισικ, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ, Τιτζάνι Ρέιντερς, Λούκα Ρομέρο και Μάρκο Σπορτιέλο.

Το προφίλ των δύο παικτών

Ο Οκαφόρ ανήκει στη Σάλτσμπουργκ από τον Ιανουάριο του 2020 όταν και αποκτήθηκε με περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ από τη Βασιλεία. Με τους Αυστριακούς έχει πραγματοποιήσει συνολικά 110 συμμετοχές και έχει απολογισμό 34 γκολ και 23 ασίστ. Πέρσι ο Ελβετός είχε 10 γκολ και πεντε ασίστ σε 32 ματς.

Από την άλλη ο Τσουκουέζε αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ και σταδιακά καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα. Με το «κίτρινο υποβρύχιο» μετράει 37 γκολ και 31 ασίστ σε 207 εμφανίσεις. Τη περασμένη σεζόν ο Νιγηριανός αγωνίστηκε σε 50 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε 13 γκολ και 11 ασίστ.