Μόγιες: «Ο τελικός η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Ντέιβιντ Μόις

i

©PrtScr youtube

Μόγιες: «Ο τελικός η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Κώστας Τσιακλής 11:08 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 07.06.2023

Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόις, χαρακτήρισε τον τελικό του Conference League ως τη σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του.

Η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League (07/06), με τα σφυριά να θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1965. Ο προπονητής των Λονδρέζων, Ντέιβιντ Μόγιες, ανέφερε πως αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του.

Η Γουέστ Χαμ είχε μια κακή χρονιά στην Premier League (τερματίζοντας στην 14η θέση) όμως έχει την ευκαιρία να τη σώσει μέσω του Conference League, το οποίο θα διεκδικήσει στον τελικό με τη Φιορεντίνα. Τα «σφυριά» θα παραταχθούν με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965 ενώ ταυτόχρονα θα τους δώσει και το εισιτήριο για το Europa League της νέας περιόδου.

«Pretty bubbles in the air»: Η Γουέστ Χαμ φυσάει φυσαλίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ετοιμάζεται για κούπα (vids)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

08:38 - 07.06.2023

«Pretty bubbles in the air»: Η Γουέστ Χαμ φυσάει φυσαλίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ετοιμάζεται για κούπα (vids)

Το βράδυ της Τετάρτης (07/06, 22:00) τα «σφυριά» θα ξεχυθούν στα στενά της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες, χαρακτήρισε την αναμέτρηση ως την σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα ο Σκωτσέζος τεχνικός είπε: «Είναι ελαφρώς σουρεαλιστικό. Είχα μια πολύ καλή καριέρα από τότε που ξεκίνησα να προπονώ στα 35 μου. Πάνω από χίλιους αγώνες, συμμετείχα σε ορισμένους τελικούς, είχα κάποιες ανόδους αλλά αυτή είναι η σημαντικότερη μου στιγμή. Το να είσαι προπονητής για όσο καιρό είμαι, προφανώς κάτι κάνεις σωστά.

Το να εμφανιστείς και να έχεις τα δικά σου αποδυτήρια είναι μεγάλη συγκίνηση για μένα. Είναι μεγάλο επίτευγμα να περάσεις σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε μέχρι το τέλος αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλους τους παίκτες και το επόμενο βήμα είναι να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε και πάρουμε το τρόπαιο».

Στο παρελθόν ο Μόγιες είχε προπονήσει κατά σειρά τις Πρέστον, Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σάντερλαντ και ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει είναι αυτός του Κομιούνιτι Σιλντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2013-2014. Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρσι είχε οδηγήσει την Γουέστ Χαμ σε μια καλή πορεία στην Ευρώπη, όμως αυτή σταμάτησε στα ημιτελικά του Europa League από την μετέπειτα τροπαιούχο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.