Μορόν: Εμφάνιση που θύμισε στον Άρη πως παίζουν τα «9άρια»
i

Μορόν©intime

Μορόν: Εμφάνιση που θύμισε στον Άρη πως παίζουν τα «9άρια»

Στο πρόσωπο του Ισπανού, οι κιτρινόμαυροι μοιάζει να βρίσκουν τον φορ που τους έλειπε τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον με βάση το πρώτο δείγμα γραφής του.

Η νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Λόρεν Μορόν. Ο Ισπανός τα έκανε κυριολεκτικά όλα σε ένα… γεμάτο 90λεπτο και φυσικά και τη διαφορά για την ομάδα του, χαρίζοντάς της, το πρώτο ευεργετικό τρίποντο στη σεζόν. Ασίστ στο γκολ του Σαμόρα, εξαιρετικό τελείωμα στο δεύτερο γκολ της ομάδας του από την εξαιρετική πάσα του Νταρίντα, κερδισμένο πέναλτι με το οποίο ο Φαμπιάνο έκανε το 3-1. Είχε επίσης δυο σουτ εντός εστίας, τέσσερα κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο, 30 επαφές, πέντε κερδισμένες μονομαχίες. Τι άλλο να κάνει ο… αθεόφοβος στο -με διαφορά- καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη.

Μια ομάδα… ταλαιπωρημένη χρόνια τώρα από τις επιλογές στη θέση του φορ (ρωτήστε τον Μάντζιο στην προηγούμενη θητεία του ποιο ήταν το μεγαλύτερο παράπονό του), μοιάζει στο πρόσωπο του πρώην παίκτη της Μπέτις να βρίσκει το «9άρι» που αναζητούσε εναγωνίως. Ήδη σε τρία ματς πρωταθλήματος, έχει δυο γκολ, μια ασιστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά, δίχως στηρίγματα και επιθετικό παιχνίδι προσαρμοσμένο πάνω του, κάτι που προδιαθέτει για καλύτερα πράγματα, εφόσον… ταΐζεται συστηματικά.

Χθες, έτρεξε ακατάπαυστα σε ολόκληρο το παιχνίδι, πίεσε όσο μπορούσε την πρώτη μπάλα του Αστέρα, κινήθηκε με άνεση σε όλο το πλάτος της επίθεσης και τις φορές που αξιοποιήθηκε από τους συμπαίκτες του, υπήρξε καθοριστικός, λειτουργώντας όπως κάθε σέντερ φορ που σέβεται τη θέση που υπηρετεί. Στο πρώτο γκολ του Άρη βρίσκεται σωστά στο δεύτερο δοκάρι, κάνει ένα βήμα πίσω για να ξεμαρκαριστεί από τον μπακ που καλύπτει το δεύτερο δοκάρι και έχει την οξυδέρκεια να πασάρει στον ελεύθερο Σαμόρα ώστε να σκοράρει. Στο γκολ που σημείωσε (το δεύτερο του Άρη), κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, και όταν πήρε την τελική πάσα από τον Νταρίντα είχε και την ψυχραιμία και το ιδανικό πλασέ για να τελειώσει τη φάση άψογα. Εντυπωσιακό ήταν και το ξεπέταγμά του στη φάση του πέναλτι που κέρδισε. Με το κοντρόλ του άφησε πίσω τον αμυντικό και τσίμπησε την μπάλα αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να τον ανατρέψει. Κίνηση «σεντερφορίσια» από την αρχή ως το τέλος.

Προφανώς και είναι ακόμη νωρίς για οριστικές κρίσεις που μπορεί να αποδειχθούν βιαστικές, αλλά το πρώτο δείγμα γραφής του 30χρονου φορ είναι άκρως ενθαρρυντικό και κάνει τον Μάντζιο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση , ενθυμούμενος τι… τράβηξε στη συγκεκριμένη θέση, στην προηγούμενη θητεία του και τι μπορεί να του προσφέρει ο Ισπανός.