Ο Μουνάφο έγραψε ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Μουνάφο έγραψε ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 12:24 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο Χουάν Μουνάφο του Αστέρα Τρίπολης ανέβηκε στη 5η θέση των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Χουάν Μουνάφο, με τη συμμετοχή του στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο πέμπτος ξένος στην ιστορία της Α' Εθνικής/ Super League με τις περισσότερες εμφανίσεις. 

Η πρώτη συμμετοχή του 35χρονου ήταν το 2009, όταν είχε μπει ως αλλαγή στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (30 Αυγούστου 2009) και 14 χρόνια μετά, έκανε την 317η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Με αυτή του τη συμμετοχή έγινε ο 5ος ξένος με τις περισσότερες συμμετοχής στην Α' Εθνική, προσπερνώντας έτσι τον Ντανιέλ Μπατίστα που είχε σταματήσει στις 316 συμμετοχές.

Ο παίκτης που κυνηγάει πλέον ο Μουνάφο είναι πλέον ο Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι 4ος στην σχετική λίστα, έχοντας καταγράψει 332 συμμετοχές. Ακολουθούν ο Τόνι Σαβέφσκι με 357, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 375 ενώ πρώτος είναι ο Κριστόφ Βαζέχα που μέτρησε 390 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Μουνάφο στο Sportal: «Είμαστε μια ομάδα χωρίς αστέρια αλλά με κοινό στόχο: Να πάμε τον Αστέρα ψηλά»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:01 - 04.01.2024

Ο Μουνάφο στο Sportal: «Είμαστε μια ομάδα χωρίς αστέρια αλλά με κοινό στόχο: Να πάμε τον Αστέρα ψηλά»

Ο Χουάν Μουνάφο, κορυφαίος του αγώνα και σκόρερ του νικητήριου γκολ κόντρα στον Άρη, μίλησε στο Sportal για την εξαιρετική εμφάνιση του Αστέρα κόντρα στους «κίτρινους», για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια κι ανέτρεψαν την κατάσταση, τον ρόλο του «δασκάλου» που έχει στην ομάδα, τις άδειες εξέδρες αλλά και για τον στόχο που έχουν θέσει οι «κιτρινομπλέ» φέτος.

Ο μέσος των Αρκάδων, στην πολυετή καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα, έχει αγωνιστεί  με τον Πανθρακικό (32), τον Αστέρα Τρίπολης (235) και τον Πλατανιά (50) και έχει σκοράρει 13 φορές σε επίπεδο Α΄ Εθνικής.

Όσον αφορά στην ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης, είναι πρώτος σε συμμετοχές με τους «Αρκάδες» στη  Stoiximan Super League με τον Ματίας Ιγκλέσιας να ακολουθεί.