Μουντιάλ 2022: Έρχονται συγκλονιστικά νοκ-άουτ παιχνίδια
i

Νεϊμάρ/© Intime

Μουντιάλ 2022: Έρχονται συγκλονιστικά νοκ-άουτ παιχνίδια

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:42 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι ομάδες πάτησαν το ...γκάζι και κατευθύνονται με φόρα στους επερχόμενους «τελικούς».

Τελικά δικαιώνονται σταδιακά όσοι υποστήριζαν ότι είναι καλύτερο που η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν και όχι μετά την ολοκλήρωση της. Κάτι ανάλογο πίστευα και εγώ αλλά διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. Δεν μου αρέσει, όπως πιστεύω σε όλους, που δεν μαζευόμαστε σε εξωτερικούς χώρους για να παρακολουθήσουμε τα παιχνίδια. Που διαβάζουμε με άγχος το πρωί το δελτίο του καιρού για να δούμε τι θα κάνουμε το βράδυ. Δεν βλέπεις πλέον παρέες στα σουβλατζίδικα, στα μπαράκια δίπλα στη θάλασσα, στις ταράτσες, στις βεράντες. Ορισμένοι κλείνονται σε sport cafe και οι περισσότεροι στα σπίτια τους. Οι συνθήκες τηλεθέασης αυτού του Μουντιάλ είναι μίζερες, καταθλιπτικές και δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που βιώσαμε στο παρελθόν. Αυτές με τις οποίες μεγαλώσαμε. 

Από την άλλη πλευρά το θέαμα είναι πολύ καλό. Σε κάποια ματς εξαιρετικό. Οι ομάδες πέρασαν την αγχωτική πρώτη αγωνιστική και μπήκαν με φόρα στη δεύτερη. Στην τρίτη, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, απασφάλισαν. Χαμός έγινε στα παιχνίδια Καμερούν-Σερβία (3-3), Νότια Κορέα-Γκάνα (2-3), Βέλγιο-Μαρόκο (0-2) και Κροατία-Καναδάς (4-1). Επίσης καλά ήταν τα ματς Γαλλία-Δανία (2-1), Αργεντινή-Μεξικό (2-0) και Βραζιλία-Ελβετία (1-0). Το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο μέχρι το τέλος. Οι ομάδες άφησαν στην άκρη τα συστήματα και τα έδωσαν όλα για τη νίκη ή την ισοφάριση. 

Σπουδαία νίκη για την Γκάνα και βήμα πρόκρισης, δύσκολα τα πράγματα για τη Νότια Κορέα
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

17:07 - 28.11.2022

Σπουδαία νίκη για την Γκάνα και βήμα πρόκρισης, δύσκολα τα πράγματα για τη Νότια Κορέα

Η Γκάνα με δύο τέρματα του Κούντους και ένα του Σαλισού επικράτησε της Νότιας Κορέας με 3-2 (δύο γκολ ο Τσο) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2022. Αγωνίστηκαν ο Χουάνγκ Ιν - Μπεόμ και ο Ουί - Τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού.

Αυτό όμως που διαφέρει από τα προηγούμενα Μουντιάλ είναι ο ρυθμός που υπάρχει στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Οι παίκτες πήγαν στο Κατάρ με κεκτημένη ταχύτητα από τις ομάδες τους. Από τα δυνατά εγχώρια πρωταθλήματα, το Champions League, το Europa League, το Conference League. Σε βαθμό που δεν περίμενα. Θεωρούσα ότι στην φάση των ομίλων θα έκαναν διαχείριση. Τουλάχιστον οι ισχυρές. Όταν όμως πήγαν να «στραβώσουν» τα αποτελέσματα αναγκάστηκαν να πατήσουν το ...γκάζι. Αυτό απογείωσε το θέαμα πολύ πιο γρήγορα. Πριν από την φάση των «16». 

Το ματς της Νότιας Κορέας με τη Γκάνα θύμισε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παιχνίδι νοκ-άουτ φάσης. Φανταστείτε τι θα γίνει στο Σερβία-Ελβετία και στο Γκάνα-Ουρουγουάη που ακολουθούν. «Πόλεμος» έρχεται στα παιχνίδια Αυστραλία-Δανία, Ιαπωνία-Ισπανία, Κόστα Ρίκα-Γερμανία, Κροατία-Βέλγιο, Καναδάς-Μαρόκο, Πολωνία-Αργεντινή και Σαουδική Αραβία-Μεξικό. Από τη στιγμή που οι Δανοί, οι Αργεντινοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι και οι Μεξικανοί κινδυνεύουν με αποκλεισμό! Οι αντίπαλοι τους έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση και ότι είναι ικανοί να κάνουν ...ροντέο τα ματς. Ειδικά οι Μαροκινοί και οι Σαουδάραβες είναι ικανοί για την μεγάλη έκπληξη. 

Παρακολουθούμε ένα άκρως ενδιαφέρον Μουντιάλ όπου κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. Όταν λοιπόν φτάσουμε στα νοκ άουτ παιχνίδια οι ομάδες θα έχουν καλύτερο ρυθμό. Τότε περιμένω να φτάσουν στο 100%. Αναφέρομαι στις παραδοσιακά δυνατές ομάδες. Όσες έχουν κάνει ήδη την υπέρβαση δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα. Θα είναι πετυχημένες και θα τους φύγει το άγχος. Πιστεύω ότι ως τηλεθεατές θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Σε κάποια παιχνίδια συγκλονιστικές. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν υπάρχει φαβορί για την κατάκτηση. Η Γαλλία, η Βραζιλία και η Πορτογαλία έχουν μέχρι τώρα δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Θα μπορούσαν όμως να έχουν χάσει βαθμούς. Το Μουντιάλ στο Κατάρ δεν έχει ουσιαστικά αρχίσει ακόμα. Τα καλύτερα έρχονται...